Texture kortrijk banner 2

Expo in Texture: West-Vlaamse winnaars van de Henry van de Velde Awards 2021

Vanaf zaterdag 1 mei kan je in Texture terecht voor een unieke expositie: de West-Vlaamse laureaten van de prestigieuze Henry van de Velde Awards stellen er hun designwerk tentoon. Eén voor één stukken van creatieve ondernemers die vanuit design een positieve impact hebben op de samenleving. De expositie blijft tot 13 juni.

De Henry van de Velde Awards zijn de meest prestigieuze designprijzen van België. Flanders DC toont met de Awards aan dat design vandaag in elke vezel van het dagelijks leven verweven zit. Ze bekronen het werk van creatieve ondernemers die vanuit design een positieve impact hebben op onze samenleving en economie. Ook dit jaar dreef creatief talent uit West-Vlaanderen - en dan vooral uit de door UNESCO bekroonde Kortrijkse designregio - boven. Een mooie bevestiging voor deze internationale erkenning van de regio.

Vanaf zaterdag 1 mei kan je hun innovaties in museum Texture ontdekken: de Belgische marktleider in dampkappen en kookplaten Novy, Tim Duerinck en zijn strijkinstrumenten uit vlas, het modulair interieurtextiel Caméléon van Les Monseigneurs i.s.m. Verilin, de laadoplossing Smappee EV Base, de door Pilipili ontworpen wearable Lopos SafeDistance en tot slot het tapijt vlas van Anita Kars voor Casalis. Deze expo is een realisatie van Flanders DC, i.s.m. Texture en Designregio Kortrijk.

Dat Kortrijk een voortrekker is op vlak van design is al lang geen geheim meer. Het is dan ook een eer om nu ook de winnaars van de Henry van de Velde Awards te mogen tentoonstellen in Texture, waar het rijke verleden op vlak van bedrijvigheid en innovatie in onze stad steevast in de kijker staat.

Axel Ronse, schepen van cultuur

Oproep Henry van de Velde Awards 2022

Flanders DC lanceerde intussen ook al de oproep voor de Awards van 2022. Bedrijven en ontwerpers met nieuwe innovatieve producten of diensten kunnen die nu reeds indienen. Wie vragen heeft, kan op donderdag 6 mei deelnemen aan een infosessie georganiseerd door Designregio Kortrijk, Howest, Voka-West Vlaanderen en Flanders DC. De infosessie gaat online door van 13 tot 13.30 uur. Registreren kan via eventbrite. Producten of diensten registreren voor de Awards kan via www.henryvandevelde.be.

Praktische info

Henry van de Velde Awards 21
De West-Vlaamse laureaten

1 mei 2021 - 13 juni 2021

Texture, museum van vlas en textielNoordstraat 28, 8500 Kortrijk+ 32 (0)56 27 74 70www.texturekortrijk.be
texture@kortrijk.be


Openingstijden

di - zo van 10u tot 17u
gesloten op maandag

Tickets

GRATIS < 13 jaar, elke 1ste zondag van de maand, museumpas€ 4 Groeps- en kortingstarief (min. 15 personen, 65+, studenten)€ 6 Individueel bezoek€ 66 Gids

Tickets reserveren is verplicht en kan via www.texturekortrijk.be