Designers 2021 group portrait 1

Designers in Residence Kortrijk 2021

Designregio Kortrijk presenteert met trots de Designers in Residence Kortrijk 2021.

Sinds 2014 nodigt Designregio Kortrijk ieder jaar recent afgestudeerde ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines uit voor het Designers in Residence Kortrijk programma.

Aan de Designers in Residence 2021 wordt gevraagd om de relatie en betekenis van Stad/Natuur een nieuwe invulling te geven vanuit een betrokkenheid op en interpretatie van de stad Kortrijk en zijn ruimere regio.

Kunnen we deze relatie vormgeven als een co-existentie? Kan ze een bijdrage leveren in de omgang met een aantal stedelijke crisissen en uitdagingen? Welke interventies en projecten vloeien voort uit deze interpretatie?

De drie geselecteerde ontwerpers zijn:

Laurie Flint (Hastings, United Kingdom, °1992)
Eliette Rampon (Saint-Etienne, France, °1997)
Stanisław MacLeod (Krościenko nad Dunajcem, Poland, °1998)

DIRK 2021

LAURIE FLINT
Laurie Flint is een designer die beïnvloed en geïnspireerd wordt door omgevings- en maatschappelijke uitdagingen. Hij gelooft dat design een sociale daad is. Hij houdt van tekenen, “maken” en prototyping. Laurie won talrijke prijzen tijdens zijn studies aan The Bartlett School of Architecture en de Universiteit van Nottingham. Recent heeft hij samen met Asif Khan deel uitgemaakt van het team dat het New Museum of London heeft opgeleverd en momenteel probeert hij in zijn woonplaats community huisvesting tot stand te brengen.

ELIETTE RAMPON
Eliette Rampon is pas afgestudeerd aan de school voor Fine Art and Design school of Saint-Etienne, Frankrijk. Als designer werkt ze aan de relatie tussen landschap, natuur en menselijke activiteiten. Door middel van sport, meditatieve benadering en traagheid probeert ze nieuwe manieren te vinden om met onze omgeving om te gaan. Ze brengt het grootste deel van haar tijd buiten door, tekenend, wandelend, fotograferend of klimmend.

STANISLAW MACLEOD
Stanisław MacLeod( Staś) is een interdisciplinaire designer uit Polen en het Verenigd Koninkrijk, hij voltooide onlangs een masteropleiding aan de Glasgow School of Art. Hij wisselt onderzoek, strategie, sociaal geëngageerde en kritische methodes af met materialenonderzoek. Zijn werk heeft veel te maken met ecologie, niet-menselijke perspectieven en het samenleven van meerdere soorten, maar ook met het onderzoeken hoe ethiek binnen de zorg verder kan worden toegepast door middel van design. Hij is een groot voorstander van experimentele methodieken en het leren door ‘maken’.

Wonder kortrijk 2021 facebook header

Ontdek de installatie "The Future of Urban Nature" op WONDER - Kortrijk Creativity Festival.

Verwondering en optimisme staan een maand lang centraal in een inspirerend parcours op de voormalige Van Marcke site in Kortrijk.

wonderkortrijk.be