231221 BOERDERIJSTRAAT 60

Design Drinks & Talks 28.03 PHENOMENA

We nodigen je van harte uit op donderdag 28 maart om 19u00 voor een volgende editie van Design Drinks & Talks.

Onze inspiratie- en netwerk gathering voor creatives en iedereen geïnteresseerd.

Voor deze editie gaan we op bezoek bij ELDERS, een collectief dat hedendaagse kunsttentoonstellingen organiseert in Kortrijk op bijzondere locaties. Ze willen o.a. jonge talenten in het begin van hun carrière een platform bieden.

Hun gloednieuwe tentoonstelling heeft als titel PHENOMENA en loopt van 03.03.2024 tot 07.04.2024 in een voormalig schoolgebouw dat binnenkort herontwikkeld wordt (Boerderijstraat 69A, 8500 Kortrijk).

Voor de Design Drinks & Talks voorzien we opnieuw een gevarieerde line-up aan sprekers met als thema “Phenomena” of hoe we de werkelijkheid beleven.

On stage 🎤:

👉 Mark Venter - Creative Lead & Brand Experience Strategist bij Once (talk in het Engels)

👉 Joachim Froment - art director bij futurewave (talk in het Engels)

👉 Coming soon!

Geleid bezoek doorheen de tentoonstelling door Elders na de talks.

DDTMAART2024 2

Sprekers

DDTMAART2024 1 1 2

Mark Venter
Creative Lead & Brand Experience Strategist bij Once (talk in het Engels)

Once is een multidisciplinaire studio die boeiende ervaringen creëert om de betrokkenheid van merken, organisaties en evenementen te vergroten. Hun enige missie is het vertellen van geweldige verhalen.

Ze bedenken dingen en maken ze vervolgens waar. Van doodles tot motion, van campagnes tot evenementen, van AI tot oneindig.

Mark Venter is multi-stack ontwerper, art director en creative lead bij Once met een voorliefde voor heldere kleuren, mooie ontwerpen en meeslepende verhalen. Hij is gespecialiseerd in concepten, branding en visuele communicatie.

Joachim Froment
Art director bij futurewave (talk in het Engels)

Futurewave is een productontwerpbureau opgericht door ontwerpers en ingenieurs met een passie voor geavanceerde technologie.

Joachim Froment is art director bij futurewave, maar ook ontwerper en kunstenaar. Hij studeerde af aan het Royal College of Art in Product Design. In 2017 begon hij zijn carrière als ontwerper en projectmanager voor Skibsted Ideation in Kopenhagen waar hij projecten leidde voor gerenommeerde meubel- en transportbedrijven in Denemarken zoals Hay, Engelbrecths, Danfoss en Biomega. Joachim won een aantal designprijzen zoals de Rado Star Design Prize tijdens het London Design Festival in 2017 en de Bolia Design Prize in 2018.

3e spreker TO BE CONFIRMED

Praktisch

Ontvangst vanaf 19u
Eerste talk start om 19u20
We voorzien een 15-tal minuten per talk.

Geleid bezoek doorheen de PHENOMENA tentoonstelling door Elders na de talks

Locatie:
Boerderijstraat 69A
8500 Kortrijk

Gratis toegang mits registratie

231221 BOERDERIJSTRAAT 25