231221 BOERDERIJSTRAAT 60

Design Drinks & Talks 18.01

Begin deze maand ontving het Kortrijkse team van Link Lab de prestigieuze award WORKSPACE (small) op het World Architecture Festival voor hun eigen kantoor op de Veemarkt in Kortrijk!

De keuze voor een volgende locatie voor onze Design Drinks & Talks was dus snel gemaakt.

We nodigen je van harte uit in hun inspirerende office space op donderdag 18 januari om 19u00 voor een volgende editie van Design Drinks & Talks. Onze inspiratie- en netwerk gathering voor creatives en íedereen geïnteresseerd.

We voorzien opnieuw een gevarieerde line-up aan sprekers, allen recent genomineerd voor knappe prijzen!

On stage 🎤:

👉 Link Lab zelf, met Simon Adriaenssens van Stay Studio

👉 Kortrijks fashion designer Charbel Abou Zeidan van Octogony, genomineerd voor de Belgian Fashion Awards 2023 in de categorie Emerging Talent

👉 Alyssa Lanssiers, alumnus UGent Campus Kortrijk en momenteel product design engineering lead bij Loop Earplugs, Scale-up van het Jaar 2023 en winnaar van de Henry van de Velde Awards 2024 categorie Consumer.

DDTMAART2024 2

Sprekers

20231213 Design Drinks Talks JAN 15

Simon Adriaenssens
Stay Studio - Winner at World Architecture Festival

Het bekroonde project met de naam Link Lab bevindt zich in hartje Kortrijk (Veemarkt). Link Lab is een platform dat verschillende creatieve bureaus onderbrengt: zowel urban planners (Dencity), als architecten voor grote ontwikkelingen (Markland), tot ontwerpers van particuliere woningen (Us) en interieurdesigners (Stay Studio) hebben er hun werkplek.

STAY zorgt voor een persoonlijk design dat zich onderscheidt van de rest. Interieurarchitectuur op het kruispunt van kunst, objecten, graphics en technologie, die toegankelijke ruimtes en omgevingen creëert waar mensen willen vertoeven.

Charbel Abou Zeidan
de creatief directeur van het nieuwe Belgische lederwarenlabel Octogony
Belgian Fashion Awards - Emerging Talent of the Year 2023 nominee

Charbel Abou Zeidan heeft als ontwerper een achtergrond in de architectuur. Hij doordrenkt de collecties van zijn merk Octogony met haute couture technieken, strakke lijnen en geometrische vormen. Met een fervente toewijding voor hoogwaardige materialen, aandacht voor details en vakmanschap specialiseert Abou Zeidan zich in het creëren van minimalistische, strakke designs gebaseerd op de achthoekige vorm, wat resulteert in gedurfde lederen sculpturen. Als ontwerper heeft hij een unieke esthetiek ontwikkeld die zowel tijdloos als eigentijds is.

Praktisch

Veemarkt 1 - toegang via roltrap
8500 Kortrijk

19u00 (einde voorzien omstreeks 22u30)

Gratis toegang mits registratie

Talks will be in English!

231221 BOERDERIJSTRAAT 25