NOOK LR 1

De eerste babyspa voor Kortrijk

Hanne Dekyvere startte enkele maanden geleden haar nieuwe babyspa op het Plein in Kortrijk. Met NOOK Babyspa laat ze baby’s genieten van een deugddoend wellness bad en massage. Dit terwijl de ouders genieten van de aanblik van hun kleine spruit. Ook zwangere vrouwen zijn welkom voor een relaxerende zwangerschapsmassage.

Voor de spa werd een voormalig kantoor helemaal omgebouwd om de klanten in een warme en gezellige sfeer te ontvangen. Voor het interieurontwerp werd Hanne gematcht met Hafsah Arnous-Faillie van Lionne Design uit Rijsel als ontwerpster voor haar nieuwe zaak. Hafsah zorgde voor een licht fris interieur met scandinavische invloeden. Zo heeft het Plein er een aangename bewoner bij!

NOOK LR 2

Foto's door Kattoo.


Het project DESIGN IN SHOPS
Midden 2019 startten Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk het DESIGN IN SHOPS-project op. Dit unieke project moet handelaars stimuleren een professionele ontwerper onder de arm te nemen om het interieur/architectuur van hun zaak te verbeteren. Het concept van DESIGN IN SHOPS komt uit Montréal, een stad die net als Kortrijk erkent is door UNESCO als City of Design. In Kortrijk konden 40 handelszaken deelnemen in het project. Alle beschikbare plaatsen waren snel ingevuld en ondertussen zijn de eerste 12 realisaties een feit.

40 Kortrijkse handels- en horecazaken doen mee
Met DESIGN IN SHOPS willen Stad Kortrijk en Designregio Kortrijk kleur geven aan Kortrijk als stad van innovatie en design. Ze willen aantonen dat designgerichte of commerciële aanpassingen aan handelszaken niet alleen een positieve invloed hebben op de zaak zelf, maar ook op de hele buurt en zelfs stad en streek. Ze maken de stad levendiger, unieker en aantrekkelijker voor zowel bewoners als bezoekers.

In het project worden handelaars aangemoedigd om hun winkel te vernieuwen of te herschikken, de etalage beter in te richten, de zichtbaarheid te verbeteren of andere creatieve ingrepen te verrichten samen met een designer. De deelnemende zaken worden begeleid door Designregio Kortrijk en financieel ondersteund door de stad Kortrijk en Interreg Vlaanderen-Wallonië-Frankrijk.