Creativity Summit2022 Jonas Verbeke LR 30

Creativity Summit 2023

Netwerkevent CREATIVITY SUMMIT
Donderdagmiddag 26.10 Budafabriek, Kortrijk


Welkom op de Creativity Summit, een inspirerende middag met enthousiaste sprekers, spraakmakende expo’s en boeiende ontmoetingen.

Samen kijken we met een open vizier naar kansen, trends, slimme oplossingen en verbindingen. Wij nodigen je uit om dit alles te komen ontdekken op donderdag 26 oktober tijdens onze Creativity Summit, in het hart van het WONDER Creativity Festival.

De editie 2023 staat volledig in het teken van impact en duurzaamheid en hoe bedrijven en creatives de duurzame toekomst omarmen.


SCHRIJF JE HIER GRATIS IN

Gifmaker me

PROGRAMMA

10:45 Ontvangst Budafabriek, Dam 2a Kortrijk

11:15 Start Creativity Summit

Lang

Keynote is Ing. Bruno Vermoesen, Sustainability Officer Western Europe van BSH Home Appliances en drijvende kracht achter het Papillon project dat Bosch momenteel in samenwerking met de West-Vlaamse non-profit organisatie Saamo uitrolt. Papillon staat voor nieuwe lease- en verhuurconcepten voor huishoudelijke toestellen. Die geven gezinnen met lage inkomens toegang tot de hoogwaardige en energie-efficiënte huishoudelijke toestellen van Bosch. Het project levert belangrijke inzichten in de mogelijkheden van de circulaire economie. Het doel voor Bosch is duidelijk: weg van het klassieke, lineaire economische model en van het eenrichtingsverkeer van "productie - gebruik - verwijdering": de creatie van een gesloten kringloop.

Marie Delvaulx van Domaine De Graux gaat in gesprek met ontwerper Theo De Meyer. Domaine De Graux in Doornik is één van de investeringsprojecten van The Nest. Het is een agro-ecologische boerderij/ontmoetingsplaats voor teams waar duurzame voedselproductie en lokale, biologische catering centraal staan. Theo De Meyer is architect en beweegt zich tussen architectuur, design en kunst. Voor Domaine De Graux ontwikkelt hij een impressionante installatie die zal worden geëxposeerd op WONDER.

Drie ondernemende broers klopten eind vorig jaar aan bij BUDA::lab met het idee om ontmijningsrobots te ontwikkelen voor Oekraïne. Samen met het team van vrijwilligers werd bijna een jaar intens gewerkt aan de hardware- en elektronicaontwikkeling. Het doel is om de machine op grote schaal te produceren in een fabriek in Oekraïne en zo snel mogelijk aan de slag te gaan om de vele antipersoonsmijnen die er nu liggen onschadelijk te maken. Eén van de broers, Kris Vancraen, stelt gepassioneerd hun project voor.

13:00 Netwerklunch
14:00 Einde en mogelijkheid tot bezoek aan WONDER

22770671 1645106052178212 7066174258373906512 o

PRAKTISCH

Donderdag 26 oktober van 11u00 tot 14u (ontvangst vanaf 10u45), met lunch.
Budafabriek, Dam 2A, 8500 Kortrijk

Met de wagen: ondergrondse parking naast de ingang.

Inschrijven is gratis maar verplicht en kan via de link hieronder

CICO HUB Powerpoint slogan
Logo's CICO 2023