Lobke Rondelez poster

Creatieve posters

Kortrijk en UNESCO Design Regio voor verbinding en solidariteit

Wereldwijd is de corona-crisis dé uitdaging geworden van onze gehele samenleving. Een uitdaging die gelukkig ook velen stimuleert om origineel uit de hoek te komen, en om creativiteit in te zetten voor meer verbinding en solidariteit.

Vanuit ons Unesco Creative Cities Network kregen we mooie voorbeelden te zien van die creatieve verbinding en solidariteit:

  • In onze design partnerstad Singapore loopt een Corona-chronicles actie.
  • In diezelfde stad brachten 19 designers hun positieve boodschap ondanks de impact ervan op hun zaak.
  • Shenzhen doet dan weer een oproep naar designers om posters te maken die wereldwijde solidariteit en steun uitstralen in deze ongekende tijd. De werken zullen deel uitmaken van een postertentoonstelling in Shenzhen tijdens hun Designweek in juli 2020.


Ook vanuit Kortrijk UNESCO Design Region willen we solidair zijn én willen we aantonen dat onze Kortrijkse regio door samen te werken tot creatieve oplossingen kan komen.

Enerzijds door de vele kwetsbare ouderen, thuiszittende families met kinderen, de vele thuiswerkers en ontelbare anderen positief te ondersteunen. Anderzijds door onze regionale designers een hart onder de riem te steken.

Daarom riepen we enkele van hen op om CREATIEVE POSTERS te ontwerpen. Hun bijdragen hebben wij gebundeld en stellen we graag voor iedereen online beschikbaar: om te downloaden, af te printen, in te kleuren of ineen te knutselen, te verspreiden én uit te hangen (download het bestand hier). Op die manier hopen we met Kortrijk UNESCO Design Region een steentje te kunnen bijdragen aan een draagbare en creatieve corona-tijd voor iedereen.

Stijn, Lise, Veerle, Lisa, Stan, Sébastien, Kimsy

Het Designregio Kortrijk team

Studio Bertha creatieve postersStudio Muts creatieve postersEva Baete creatieve postersLiesbeth Delvoye creatieve postersLobke Rondelez creatieve posters