Brooklyn

Brooklyn opent denim repairshop in de KIOSK

PIMP IT. FIX IT. TRANSFORM IT.

Niets zo persoonlijk en hip als een customized jeans. In september kan je in de KIOSK op de Graanmarkt in Kortrijk je jeans laten herstellen of pimpen tot een volledig uniek exemplaar. Dé Vlaamse denim store Brooklyn opent er een heuse repairshop.

KIOSK Brooklyn 6

Brooklyn is een klinkende naam in Kortrijk en Vlaanderen. Als sinds 1972 wil de winkel kledingmerken aanbieden die er vandaag toe doen, van streetwear over gekleed tot jeans. Ze bieden topmerken aan naast minder gekende en Belgische labels. Maar bekend zijn ze vooral door hun zeer uitgebreide aanbod aan denim. Die verkopen ze in hun 7 winkels in Vlaanderen, en via hun webshop. De laatste jaren focussen ze meer en meer op kleding- en demimbrands die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

Met de repairshop in de KIOSK willen ze hun visie op duurzaamheid tot bij de burger brengen. 4 weekends in september zal het team van Brooklyn je assisteren bij het herstellen en pimpen van je (oude) jeansbroeken en ander textiel. Je brengt zelf je je item(s) naar keuze mee. Zij herstellen de scheuren, plakken coole patches, versnijden en transformeren je textiel om op die manier ook de levensduur te verlengen. Jij gaat naar huis met een volledig unieke jeans, t-shirt of tote bag.

Voor deze presentatie in de KIOSK werken ze samen met 5AM, hun vaste interieurdesign partner. De award winning design studio met roots in Kortrijk ontwerpt sinds 2011 ruimtes en producten op een doelbewuste en tijdloze manier. Hun expertise reikt van office, retail en hospitality design tot de producten, meubels en systemen die deze ruimtes vullen. Voor Brooklyn gaven ze de verschillende shops een totale interieur make-over.

Brooklyn KIOSK

Kalender

  • Zaterdag 3 en zondag 4 september is Kortrijkse creatieveling Fleur Sintobin te gast in de KIOSK. Ze gaat aan de slag met de Sashiko techniek, een eeuwenoude Japanse techniek om met stekenpatronen stof te decoreren. 10.00 uur tot 12.00 uur & 13.00 uur tot 18.00 uur
  • Zaterdag 9 en zondag 10 september kan je er terecht voor de reparatie van jouw Nudie Jeans door het Nudie Jeans team. 12.00 uur tot 17.00 uur
  • Zaterdag 17 en zaterdag 24 september kan je langsgaan voor allerhande retouches zoals een broek inkorten, een knoop aannaaien, (jeugdbeweging)badges opnaaien,... Daarnaast kan je jouw textiel pimpen of personaliseren aan de hand van borduursels. 10.00 uur tot 12.00 uur & 13.00 uur tot 18.00 uur

De kalender kan je terugvinden op de website van Brooklyn: FIX IT. PIMP IT. TRANSFORM IT. | Brooklyn - brands and pants.

In de KIOSK van Designregio Kortrijk wordt iedere maand een innovatieve presentatie opgezet van een bedrijf in samenwerking met een ontwerper.

KIOSK Brooklyn 2KIOSK Brooklyn 4

Contact

Brooklyn

Ubbe Descamps
0477 48 09 50
brooklyn.be

5AM

Olivier Caluwier
press@5AM.be

+32 56 74 41 32
5am.be