IMG 2660

Berlin Design Week

Van 8 tot 17 mei gaat Berlin Design Week door in - jawel - Berlijn. Wij hadden de eer om in het kader van het UNESCO Creative Cities of Design Network uitgenodigd te worden!

IMG 2634IMG 2675IMG 2664IMG 2631

Onze driedaagse startte in Stilwerk Kantgaragen, een voormalige garage omgetoverd tot design walhalla, een concept dat ze eerder in andere steden uitrolden zoals Hamburg en Rotterdam. De verschillende verdiepen worden momenteel ingezet als showroom, expo- en eventruimte én hotel. We namen deel aan de tweedaagse summit DESIGN & SCIENCE for Recilience: 'What’s possible when the world’s two most exciting disciplines join forces?' We kregen boeiende inzichten in projecten van UNESCO Design Steden zoals Bandung, Seoul, Bangkok, Querétaro, Puebla, Wuhan en Shenzhen én konden deelnemen aan een zeer interessante talk en panel gesprek rond de toekomst van AI. De organisatie nodigde hiervoor designer en robotics expert Sebastian Voigt uit. Volg zijn projecten en insights via @designandrobotics.

IMG 2661IMG 2662IMG 2664IMG 2632

Berlin Design Week zette ook heel wat jong talent in de spotlight via exposities op verschillende locaties doorheen de stad. Waaronder de expo DESIGN TALENTS EUROPE, met ontwerpen van 22 jonge designers uit 8 steden gepresenteerd in het Kulturforum.

Maar niet alleen de Design Week inspireerde ons voor ons eigen Creativity Festival, ook de stad en zijn inwoners. Berlijn is zo eclectisch, groen, bruisend en kleurrijk en zijn inwoners zo vrij in hun denken en doen. Een inspiratie!

Bedankt aan Jan, Alexandra en Tanja voor de organisatie en de hartelijke ontvangst!

IMG 2751IMG 2867IMG 2868IMG 2873