Groepsfoto 5x5

5X5® lancering

5X5®
Bedrijvencontactdagen 2019

Tijdens de Bedrijvencontactdagen 2019 stellen 4 ondernemingen het eindresultaat voor van het 5X5®-traject dat ze het afgelopen jaar doorliepen. Onder begeleiding van Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ontwikkelden ze samen met een ontwerpersduo een nieuw product of dienst.

Doorheen het 5X5®-programma werkt een onderneming met een ontwerpersduo een jaar lang aan innovatie. Een topontwerper en een jong ontwerptalent denken op een onderbouwde manier met de onderneming mee. Alle aspecten van innovatie en productontwikkeling komen uitvoerig aan bod. Voka West-Vlaanderen en Designregio ondersteunen het hele traject, van een eerste idee tot het lanceren van het nieuw product. Het einddoel is niet zomaar een nieuw product te ontwerpen, maar ook om het aan het grote publiek te tonen en effectief op de markt te brengen.

​Bekijk de filmpjes van de nieuwe producten HIER!Vives Hogeschool x Studio Dott x Hunt


Ludo Communicatietoolkit - Ludo helpt je om doelgerichte en verrassende communicatie-acties op te zetten.

De Ludo communicatietoolkit biedt een stap-voor-stap aanpak die je ondersteunt om als een echte professional sterke en diepgaande output te realiseren. Het stappenplan, de WOW-factor, de JOKER kaarten en de brainstorm bladen helpen je helemaal op weg. De kit is perfect alleen te gebruiken, maar betrek er gerust enkele enthousiaste collega’s bij.

De West-Vlaamse hogeschool Vives vond met Studio Dott uit Antwerpen de ideale partner om toolkit te ontwikkelen door hun ervaring omtrent service design. Hunt, een branding agency uit Kortrijk, kon als Junior Designer de volledige lay-out opmaken om de gebruiker op een duidelijke manier door het stappenplan te loodsen.

Senior Designer: Studio Dott
Junior Designer: Hunt
www.vives.beZetelfabriek Demuynck x Studio Alain Monnens x SOLID IDEA


Janjean - Verfijnde en zwevende zetel met functionaliteit van actieve en passieve zithouding

Zetelfabriek Demuynck kon zijn tijdloos designgamma uitbreiden met een nieuw soort zetel. De Janjean is verfijnd, licht onderaan maar toch ergonomisch. Het model is multifunctioneel met zijn actieve en passieve zithouding en de mogelijkheid om te personaliseren. De verstelbare rug, het zwevend effect en de ronde vormen maken het uniek.

Demuynck koos voor Alain Monnens, met gelijknamige studio uit Roeselare, om als eerste externe ontwerper voor de zetelfabriekant te werken, met als Janjean als resultaat. Wouter Robeyns, zaakvoerder van het Kortrijkse SOLID IDEA, versterkte het team met z’n technische expertise.

Senior Designer: Studio Alain Monnens
Junior Designer: Solid Idea
www.demuyncknv.be
www.flemishtradition.be


e-BO Enterprises x CIDES x Bram Robeyn


e-Wind Tracking Box - Safe and Real-time Tracking

De e-Wind Tracking Box helpt bij het automatisch en veilig afhandelen van de verplaatsingen van het personeel in een windmolenpark op zee. Via een real-time overzicht kunnen kapitein en crew alle bewegingen volgen en aanpassen. Doordat de communicatie met de centrale coördinator correcter verloopt is er een aanzienlijke verhoging van de veiligheid.

Naast de volledige user-flow in kaart brengen, zorgde CIDES (Brugge) ook voor de volledige redesign van de tracking-box. Bram Robeyn werd ingeschakeld om de gebruiksvriendelijke interface te implementeren tot een werkbaar product.

Senior Designer: Cides Product Design
Junior Designer: Bram Robyn
www.eboenterprises.com


Fibrocit x pilipili x Gaetan Kerckhove


Century - Cinema fauteuil van de 21e eeuw

Met de CENTURY bouwt FIBROCIT verder op haar 100-jarige traditie als fabrikant van vaste bestoelingsprojecten gericht op het bioscoopsegment. We bieden hiermee een antwoord op de groeiende vraag van de consument naar dynamische zitoplossingen waardoor het comfort tijdens het filmbezoek stukken verbetert.

Pilipili, reeds een gevestigde waarde in het Kortrijkse ontwerperslandschap, ging in op de vraag van Fibrocit om na te denken over de cinema-stoel van de toekomst. Gaetan Kerckhove versterkte de tandem van bij het begin van het traject.

Senior Designer: Pilipili
Junior Designer: Gaetan Kerckhove
www.fibrocit.com