WE ARE THE NEXT GENERATION TALKS

WE ARE THE NEXT GENERATION TALKS is een serie lezingen van veelbelovende jonge ontwerpers die zijn afgestudeerd aan gerenommeerde internationale scholen, over hun onderzoek. We beschouwen deze talks als een nieuwe manier om kennis van toekomstige experts naar Vlaanderen en de regio te brengen.

De talks werden reeds twee maal op BUMP festival in Kortrijk georganiseerd. BUMP is een festival van 1 dag georganiseerd door de opleiding Howest, Digital Design and Development met keynotes van illustrators, media artists, ux experts, animators, graphic designers, creative coders, etc.

In samenwerking met

Watng talks
Vlaanderen verbeelding werkt

BUMP 2020 & 2021 werden spijtig genoeg geannuleerd ten gevolge van de coronacrisis.

BUMP 2019

Op BUMP 2019 nodigden we volgende drie veelbelovende ontwerpers uit:

  1. Designer in Residence Kortrijk 2018 Jasna Dimitrovska (Berlijn). Zij had het in haar talk over interaction design.
  2. Manon Van Hoeckel (Rotterdam) vertelde ons meer over design experiment.
  3. En Studio Post Neon (Amsterdam) hadden het over hun onderzoek naar virtual reality.
Bump 02
BUMP banner640x640

BUMP 2018

Op BUMP 2018 nodigden we volgende drie veelbelovende ontwerpers uit:

  1. Alexandre Humbert is opgeleid als productontwerper (Design Academy Eindhoven) en ontwikkelde gaandeweg een fascinatie voor, en expertise als filmmaker. Momenteel richt hij zich op filmmaken als ontwerppraktijk. "Als ontwerpers zijn we verhalenvertellers, we ontwerpen geen stoelen maar manieren van zitten."
  2. Frank Kolkman is een experimentele ontwerper wiens laatste projecten omvatten: een Out-of-body experience simulator, een Domestic drug screening kit, een DIY Surgical Robot en voorstellen voor een Humane Caviar Extraction Super Yacht & een Synthetic Rhino Horn Growing Device.
  3. De Japanse ontwerper Tomo Kihara heeft een hulpmiddel voor "street debating" ontwikkeld, waarmee daklozen geld kunnen verdienen zonder hun waardigheid aan te tasten.

BUDA LIBRE 2017

De eerste editie van de WE ARE THE NEXT GENERATION TALKS ging door op het netwerkevent BUDA LIBRE 06.07.2017, Howest - Industrial Design Center.

Onze eerste Next Generation Designer, Bram Vanderbeke is een maker, en als maker probeert hij een interactie te vinden tussen materialen, mensen en hun omgeving en geeft op die manier een vernieuwde visie op de toekomst. Hij is een waarnemer, en creëert of regisseert ruimtes binnen de ruimte.

Buda Libre Howest LR 18