Mooov

MOOOV Filmfestival

Van 18 april tot en met 2 mei daalt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. MOOOV Filmfestival, waar je meegenomen wordt op een reis rond de wereld. Verlies jezelf in verhalen uit alle windstreken. Geniet van een fantastisch festival met diverse films en activiteiten op verschillende plekken in de regio.

Tijdens twee weken organiseert MOOOV op verschillende plekken in Vlaanderen een speciale mix van films en leuke activiteiten. Iedereen kan op een eenvoudige manier verhalen van over de hele wereld ontdekken. Het filmfestival is een gezellige plek voor ontmoeting. In West-Vlaanderen vindt dit plaats van 18 april tot 2 mei. Elk jaar selecteert MOOOV verschillende films en brengt ze naar bioscopen in de Benelux, met extra materiaal dat dieper ingaat op de film, de makers en de thema's.

Naast het filmfestival zelf, bruist Zuid-West-Vlaanderen van activiteiten georganiseerd door MOOOV. Ontdek tijdens MOOOV een scala aan workshops en unieke filmervaringen.

Duurzaamheidsevent MOOOV Filmfestival: dinsdag 30 april

Ontdek het Duurzaamheidsevenement tijdens het MOOOV Filmfestival Zuid-West-Vlaanderen op dinsdag 30 april 2024 om 18:30 uur in Howest Gebouw A, Kortrijk. Film kan onze blik verruimen en zoveel leren, maar onze kennis en daadkracht vergroot aanzienlijk in gesprek met elkaar. Daarom organiseert MOOOV in samenwerking met HOWEST, Stad Kortrijk, de Mondiale Raad Kuurne, 3PT Consult en meerdere bedrijfsplatformen tijdens het filmfestival 2024 een inspirerend evenement waar de thema’s duurzaamheid en Circulaire Economie centraal staan.

Programma:

  • 18u30: Sluit aan bij het een inspirerend verbindend netwerkmoment, met gelegenheid om (eigen) duurzame initiatieven te delen en te ontdekken. Geniet ondertussen van een hapje en drankje.
  • 19:30: Verwelkoming op het filmfestival, waarna Route 2030 je meeneemt in de wondere wereld van circulaire economie met een boeiende keynote. Route 2030 geeft strategisch duurzaamheidsadvies aan bedrijven, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ze gebruiken hierbij de SDG's als uitgangspunt. Deze keynote wordt gegeven door Esmée Verkooijen. Als duurzaamheidsconsultant en klimaatcoach bij KlimaatContact heeft zij een toolbox aan methodes om duurzaamheid te integreren in een onderneming. Hiervoor heeft zij extra oog voor het psychologische aspect in duurzaamheidsvraagstukken. Dit verhindert niet dat Esmée bij tijd en stond uitzoomt om te zien of de doelstellingen worden behaald volgens de meest logische structuren.​​​​​
  • 20:15: Vertoning van de film Banel & Adama
    • Banel, een jonge vrouw met een geheim, is hopeloos verliefd op haar jeugdliefde Adama. Ondanks hun uiteenlopende karakters en de andere verwachtingen van hun families, kiezen ze voor elkaar. Ze willen samen door het leven, maar dat is niet naar de zin van de dorpsgenoten. Ook de aanhoudende droogte zorgt voor problemen en al snel blijkt dat er geen ruimte is voor passie.
  • 21:45: Praat rustig nog wat na tijdens de receptie achteraf.
ContactAbbigail Notebaert