The Gallery Jonas Verbeke LR 3

Mobiele “Gallery”

Op de Grote Kring in Kortrijk landde gisteren de “Gallery”. Deze gloednieuwe presentatie module werd ontwikkeld binnen het project DESIGN IN TOWN en biedt ruimte aan bedrijven en organisaties om hun activiteiten, producten, initiatieven te delen met het grote publiek. En dat op verschillende locaties. De “Gallery” is zo ontwikkeld dat ze in de regio kan reizen.

The Gallery Jonas Verbeke LR 2

DESIGN IN TOWN wil de stedelijke omgeving versterken door middel van designmethodieken. Gloednieuwe concepten voor de publieke ruimte worden ontwikkeld op een participatieve manier via een co-creatie traject tussen bewoners, toeristen, ondernemers en designers. We doen dit simultaan in de 4 grensoverschrijdende regio’s, zijnde Kortrijk, Bergen, Doornik en Rijsel. Een reflectie rond de zogenaamde “vergeten” ruimtes in deze verschillende regio's is hierbij steeds het vertrekpunt.

Binnen het DESIGN IN TOWN project werd deze prototype opstelling van een mobiele vitrine in co-creatie ontwikkeld door Intercommunale Leiedal en Designregio Kortrijk in samenwerking met ontwerpbureau Verhaert en geproduceerd door Wolters Mabeg, met de financiële steun van Interreg France-Wallonie-Vlaanderen. Bedrijven en organisaties uit de regio bieden we hiermee de mogelijkheid om hun activiteiten, producten, acties, … te delen met het brede publiek. Op die manier wordt er ingespeeld op een versterking van de handelskern en regionale visibiliteit.

De uitbating is in handen van Designregio Kortrijk. Geïnteresseerde bedrijven of organisaties zullen voor de uitwerking van hun presentatie gekoppeld worden aan een van de meer dan 400 creatievelingen en ontwerpers uit het netwerk van Designregio Kortrijk. Voor de kick-off van de Gallery ontwikkelde open makerspace BUDA::lab met haar creatieve makerscommunity een presentatie. Passanten krijgen meer uitleg over de werking van het lab en ontdekken projecten van BUDA::lab leden en vrijwilligers.

De mobiele “Gallery” bestaat uit meerdere types modules die kunnen gecombineerd worden. Op die manier kan er steeds een gepaste samenstelling opgezet worden naargelang de inhoud.

Dus, wil je als stad of gemeente uit de regio ruimte voor visibiliteit bieden aan je bedrijven? Wil je als bedrijf een innovatie tot bij het grote publiek brengen of wil je als organisatie eens op een andere manier over een project communiceren?

The Gallery Jonas Verbeke LR 7The Gallery Jonas Verbeke LR 6The Gallery Jonas Verbeke LR 5The Gallery Jonas Verbeke LR 3
Bandeau DESIGN IN 2022