Schermafbeelding 2024 01 29 om 16 07 33

#HVDV24 Talk: Dirk Wynants over de rol van de designer in de toekomst

Op 2 mei organiseert Flanders DC in samenwerking met Designregio Kortrijk een talk met een van de hoofdwinnaars van de Henry van de Velde Awards 24. Ontwerper Dirk Wynants ontving de Lifetime Achievement Award. In deze talk gaat hij dieper in op zijn carrière en de uitdagingen van de designer in de toekomst.

© Fille Roelants

HVDV24 Talk Dirk Wynants

Henry van de Velde Lifetime Achievement Gold Award 24

De jury reikte de Lifetime Achievement Gold Award 24 uit aan ondernemer en ontwerper Dirk Wynants, vanwege zijn gedurfde visie en impact op de designwereld en als drijvende kracht achter designmeubelbedrijf Extremis, dat een economisch succesverhaal is en uitblinkt in originaliteit en eenvoud, maar ook in functionaliteit en efficiëntie. Hij is een pionier op vele vlakken en heeft Belgisch design mee op de kaart gezet, ver buiten onze landsgrenzen. Dirk is niet bang om te springen en verantwoordelijkheid op te nemen. Hij verbindt bovendien ontwerpers, voor wie hij een inspirerend voorbeeld is. Hij blijft zichzelf opnieuw uitvinden en evolueert mee met de uitdagingen van vandaag.

Over Dirk Wynants

De voorbije dertig jaar stampte Dirk Wynants met designmeubelmerk Extremis een wereldspeler uit de West-Vlaamse grond. Hij ontwikkelde een holistische visie, die telkens opnieuw nauw wordt afgetoetst aan de veranderende maatschappelijke context. Die onophoudelijke zoektocht naar relevantie is wat Dirk drijft, ook als hij ontwerpt voor andere bedrijven. In deze talk gaat hij daarop in en focust hij op de rol van de designer in de toekomst.

Programma

  • 15u30: Ontvangst
  • 16u00: Dirk Wynants (inclusief Q&A)
  • 17u00: Netwerkdrink
  • 18u00: Einde

Praktisch

  • Het event vindt plaats in de Residentie Budalys in Kortrijk.
  • Een ticket kost 20 euro. Studenten kunnen gratis deelnemen met de code FREE_FOR_STUDENT. Registratie is verplicht.
  • Je ontvangt een exemplaar van Between the lines, jaarmagazine #6 van Flanders DC of een publicatie van de Henry van de Velde Awards 24 (ter waarde van 10 euro). Je kiest een van beide bij inschrijving.
  • Het event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Het event wordt georganiseerd in samenwerking met Designregio Kortrijk.

Bekijk alle events in het kader van de Henry van de Velde Awards 24 in de agenda.

De Henry van de Velde Awards worden georganiseerd door Flanders DC in samenwerking met VLAIO, Bozar, OVAM, Vlaamse Milieumaatschappij en Bokrijk. Meer op henryvandevelde.be.