Wonder club banner

Designregio Kortrijk lanceert met 7 designbedrijven nieuw samenwerkingsverband ‘WONDER CLUB’

WONDER CLUB is een gloednieuw samenwerkingsplatform tussen designbedrijven Allaert Aluminium, Joli, Modular, Novy, Umbrosa, Vincent Sheppard en Wever & Ducré. Met dit initiatief, geïnitieerd door Designregio Kortrijk, willen zij bruggen slaan naar elkaar voor kennis- en netwerkuitwisseling, maar vooral ook naar andere sectoren en doelgroepen, denk aan the next generation. Dit moet voor de Kortrijk UNESCO Design Region tot meer innovatie, inspiratie en talentaantrekking leiden.

WONDER CLUB is a collective of design-minded companies, here to wonder you, powered by Designregio Kortrijk.

DRK WC Header 16 9

Regio Kortrijk staat sinds jaar en dag bekend voor zijn uitstekende designproductiebedrijven. Onder meer daarvoor werd de regio eind 2017 internationaal bekroond als ‘Kortrijk UNESCO Design Region’. UNESCO roemde het onnavolgbare enthousiasme van organisaties en bedrij- ven om samen te innoveren met creatief talent. Dat resulteert bij bedrijven op de dag van vandaag in sterke producten, knappe showrooms en inspirerende communicatie.

De kracht van samenwerking

Kruisbestuiging en samenwerking zit in het dna van deze designregio. Het was dan ook met die insteek dat Designregio Kortrijk eind vorig jaar een rondetafelgesprek organiseerde met tal van regionale maakbedrijven van meubel tot architecturale elementen. En daar vormde zich het eer- ste idee en vooral de goesting voor dit platform. Want samenwerking over sectoren heen is meer dan ooit een ticket voor innovatie. Samen hebben we meer impact, meer bereik, meer toekomst.

Onder de verbeeldende titel ‘WONDER CLUB’ brengt Designregio Kortrijk daarom de regionale designbedrijven Allaert Aluminium, Joli, Modular, Novy, Umbrosa, Vincent Sheppard en Wever & Ducré samen. Zij bieden het beste in Belgisch – ofte West-Vlaams – design, en gaan dat nu als een gezamenlijke kracht communiceren.

Door de handen in elkaar te slaan met andere mooie lokale designmerken, kunnen we meer mensen kennis laten maken met West-Vlaams en Belgisch design op een laagdrempelige manier.

Coralie Claeys, Vincent Sheppard

Acties

WONDER CLUB brengt de 7 bedrijven samen onder de website wonderclub.be, die de nabijheid van showrooms voor potentiële klanten en onderwijs onder de aandacht brengt, alsook enke- le must visit inspirerende adresjes. De website zal o.a. een tool bevatten om als professional, school of organisatie een showroombezoek in te plannen. Daarnaast worden ook gloednieuwe social mediakanalen opgezet, waaronder een tiktok kanaal, waar de brug naar jongeren wordt gelegd, en er ruimte is voor experiment. WONDER CLUB is vooral een platform voor uitwisseling en verbinding van netwerk, inspiratie en kennis, en stimuleert op die manier meer samenwerking.

WONDER Creativity Festival

Tijdens het WONDER Creativity Festival ondernemen we verschillende acties met WONDER CLUB. De bedrijven zetten hun deuren open voor Belgische studenten middelbaar en hoger, onder de noemer Student Days. Modular, Vincent Sheppard en Wever & Ducré linken zich aan exposities in het stadsparcours van WONDER. En allen worden gematcht met veelbelovende jonge ontwer- pers uit de expositie WE ARE THE NEXT GENERATION. WONDER is gratis te bezoeken tussen 19 oktober en 5 november, alle informatie op wonderkortrijk.be.

Participanten

Allaert Aluminium is een bouwbedrijf gespecialiseerd in ramen, deuren en gevels in aluminium, staal en glas voor woningbouw en architectonische constructies in villa’s of herenhuizen. Ze zijn experts op het gebied van aluminium-constructies in de bouw, met speciale aandacht voor architectuur.

Joli is een kwaliteitslabel voor Belgisch design, aangepast aan uw behoeften en een aanvulling op uw leven. Met een brede waaier aan afwerkingen, een grote variëteit aan stijlen en veel aandacht voor detail, geven ze u de volledige controle over de look van uw Joli tafel, stoel of kast. Meubels op maat, aangevuld met de nieuwste trends en technische innovaties.

Modular zijn innovators en pioniers in de wereld van architecturale verlichting. Ze creëren producten die de grenzen van technische beperkingen verleggen. Met zijn verfijnde aanwezig- heid verbetert de verlichting de schoonheid en karakter van een ruimte.

Novy, met jarenlange ervaring en voortdurende innovatie, is de specialist en marktleider in België als het gaat om dampkappen en kookplaten. Ze hechten het grootste belang aan design, gebruiksgemak en duurzaamheid. Novy-producten staan gekend voor hun uiterst stille en efficiënte werking.

Umbrosa’s schaduwoplossingen combineren elegantie, eenvoud en ongeëvenaarde ergonomie. Met trots produceren ze ’s werelds mooiste en meest duurzame parasols. Wat Umbrosa echt uniek maakt, is hun gedurfde en toch toegankelijke en speelse ontwerp, gecreëerd in samenwerking met gerenommeerde ontwerpers.

Vincent Sheppard produceert iconische en comfortabele meubelstukken, gedreven door een duurzame mindset en een passie voor vakmanschap. Ze creëren unieke collecties voor binnen en buiten door focus op kwaliteit en comfort te combineren met vakmanschap en traditionele technieken.

Wever & Ducré staat voor trendy verlichting die er niet alleen goed uitziet, maar ook op alle in- nerlijke waarden scoort. De state-of-the-art ledverlichting vind je zowel in een klein dak- appartement als in de hipste club van de stad. Compact ontworpen, zuinig en met meer levenskwaliteit. Geïnspireerd door mensen die hun fascinatie voor mooie dingen en design delen.

Contact

Stan Dewaele, Designregio Kortrijk stan@designregio-kortrijk.be
056 51 91 83