Design Drinks Talks No Typo

Design Drinks & Talks 19.09 Triënnale Kortrijk 2024

We nodigen je van harte uit op donderdag 19 september om 19u00 voor een volgende editie van Design Drinks & Talks.

Onze inspiratie- en netwerk gathering voor creatives en iedereen geïnteresseerd.

Voor deze editie komen we samen op de Triënnale Kortrijk 2024. Meer bepaald onder het Parrot Pavilion in het Begijnhofpark.

Het Parrot Pavilion is geïnspireerd op een spinnenwebstructuur. Het omvat een buizenstructuur waarbinnen 16 beschilderde doeken worden opgehangen. Dit paviljoen is ontwikkeld als een participatief concept; het manifesteert zich als een ontmoetingsplek waar de kunstenaar en het publiek in dialoog gaan. Het kunstwerk activeert zo de publieke ruimte op een hoogsteigen manier.

Volgende sprekers komen aan bod:

👉 Nico Dockx & Caroline Voet - geven meer duiding bij hun Parrot Pavillion.

👉 Toon Sintobin van Movie FX - special effects studio Movie FX uit Kortrijk

👉 Sibran Sampers van Copper & Light - coöperatie waarin kunstenaars en zakenmensen samenwerken om de artistieke praktijk te professionaliseren en meer.

Design Drinks Talks SEPT 19

Sprekers

Design Drinks Talks SEP 19

Nico Dockx & Caroline Voet
Geven duiding bij hun Parrot Pavillion

Kunstenaar Nico Dockx heeft een grote belangstelling voor archiveringsprocessen en kennisoverdracht. In zijn multimediale installaties, evenementen en publicaties schijnt hij een ander licht op het geheugen, herinneringen en onze perceptie van de realiteit.
Caroline Voet ontwerpt belevingsplekken en objecten vol emotie. Met een uitzonderlijke gave voor het lezen van een plek (ver)maakt ze huizen, publieke interieurs, meubels en tentoonstellingen, steeds vanuit een liefde voor ruimtelijkheid, materialen en proportie, het ambacht voor details en hun historische kader.

Toon Sintobin van Movie FX

Mist, sneeuw, regen, wind, vuurspuwende draken en geweervuur. De Kortrijkse special effectsstudio Movie FX zorgt dat ze gebeuren wanneer en waar jij maar wil. En dat doen ze met zorg, voldoende veiligheidsuitrusting en flair voor het effect. De afgelopen tien jaar hebben ze een team opgebouwd met de beste experts die ze konden vinden: mensen met behendige geesten en dito handen die uit bed komen omdat iemand ze vraagt iets te doen wat gewoonweg onmogelijk is. Ze leveren special effects voor theater, reclame en film in Europa en daarbuiten voor tal van megaproducties zoals Skunk, Het verhaal van Vlaanderen en RAMMSTEIN. Klaar om omvergeblazen te worden door Toon Sintobin zijn verhaal?

Sibran Sampers van Copper & Light


Copper & Light is een coöperatieve waarin kunstenaars en mensen uit de zakenwereld de handen in elkaar slaan. Het doel is het professionaliseren van de artistieke praktijk van de kunstenaars, het creëren van interessante tentoonstellingskansen en een vergroting van het publieksbereik. Sibran kijkt samen met ons vooruit naar hun deelname aan het WONDER Creativity Festival en geeft duiding bij hun THINGK BIGK expo.

Praktisch

Ontvangst vanaf 19u
Eerste talk start om 19u20
We voorzien een 15-tal minuten per talk.

Locatie:
Begijnhofpark
8500 Kortrijk

Design Drinks Talks No Typo