Fot budalab

Dag van de Wetenschap Kortrijk

Op 26 november kan je op verschillende plekken in Kortrijk - waaronder het BUDA::lab - ontdekken, checken, proberen, creëren, bestuderen en vooral je amuseren. Dag van de Wetenschap laat je gratis binnenkijken in scholen, musea en onderzoeksinstellingen.

Locaties en openingsuren:

BUDA::lab 10u-16u

Howest The Penta, 10u - 16u

Texture, 13u - 17u

UGent Campus Kortrijk, 10u - 16u

VIVES, 14u 17u

Dag van de wetenschap 23

Allemaal wetenschapper

De Dag van de Wetenschap is voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe de wereld in elkaar zit. Dat weet ook Angelique Van Ombergen, wetenschapscoördinator bij de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) en meter van De Dag van de Wetenschap: “Wetenschap is overal. Het is er als we de trein nemen, naar de sterren kijken, naar de dokter gaan, … Het is er voor én door mensen. Misschien straks ook wel door jou? Als je nieuwsgierig, kritisch en onderzoekend bent, voel je je vast helemaal thuis in de wereld van de wetenschap. En het leuke van al? Er valt nog zo ontzettend veel te ontdekken!”

Jonge generatie inspireren

Hoewel iedereen welkom is op de Dag van de Wetenschap, wil de Vlaamse Overheid als initiatiefnemer vooral kinderen en jongeren warm maken voor STEM. Dat staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics of wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde. Frank Deboosere, voormalig weerman bij de VRT en peter van de Dag van de Wetenschap: “Onze levenskwaliteit is de voorbije eeuwen fel verbeterd. Dankzij wetenschap en techniek kregen we vleugels en ontdekten we nieuwe werelden. Met wiskunde ontrafelden we veel geheimen van weer en klimaat. We genezen nu gevaarlijke ziektes en zitten zelfs kanker op de hielen. Wetenschap en techniek gaan vooruit. De taal van de wetenschap is universeel. Meisjes en jongens zullen ook in de 21e eeuw hun STEMpel drukken op de maatschappij.”