5x5 Kaunas

5X5® Bilbao zoekt 2 ontwerpers!

Begin dit jaar is Designregio Kortrijk de samenwerking gestart met de stad Bilbao met het 5X5® project.
Met 5X5 Bilbao willen we 5 bedrijven uit de regio van Bilbao matchen met 5 designers. Elk bedrijf start met een uitdaging, in een jaar tijd willen van idee naar product/dienst evolueren.

Voor dit project met Bilbao gaan 2 van de 5 bedrijven op zoek naar een Vlaamse ontwerper. De overige bedrijven worden gematched met ontwerpers uit de regio van Bilbao.

2022 10 07 Parodos 5x5 pristatymas Fullsize Linas Zemgulis 30

Timing

Idealiter starten we het creatieve proces starten rond oktober 2024 en eindigen we oktober 2025.
Bij de start organiseren we een gezamenlijke (fysieke of online) kick-off bijeenkomst waar we tijdens dit evenement kennis maken met de andere cases en ontwerpers; en houden we een eerste verkennende brainstormsessie. Aan het einde van het traject richten we ons op een productlancering en expositie, waarvan de exacte data nog niet zijn vastgesteld, maar we mikken op oktober 2025.

Budget

Binnen het 5X5 kader werken we met een vaste fee voor de ontwerpers van €10.000 incl btw.
Daarnaast is er ook een travel voucher voorzien van €1.500 incl btw.

Procedure

Bij elk bedrijf stellen we eerst een longlist van ontwerpers op. In overleg met het bedrijf wordt deze lijst teruggebracht tot drie ontwerpers. Met deze drie ontwerpers organiseren we vervolgens intakegesprekken. In deze gesprekken kijken we naar de persoonlijke klik, affiniteit met het project, relevante vaardigheden, enthousiasme, en welk engagement de ontwerper binnen het beschikbare budget kan aangaan. Na de gesprekken kiezen we één ontwerper, met wie we een samenwerkingsovereenkomst afsluiten.

Uitdagingen en profielen

  • UX/UI design: we zijn op zoek naar UX designers die een bestaande applicatie kunnen redesignen en het bestaande team handvaten kan geven om hun toekomstige ontwerpen op te baseren.
  • Product design: meedenken aan een nieuw industrieel product van concept tot mogelijke business strategie.
2022 10 07 Parodos 5x5 pristatymas Fullsize Linas Zemgulis 17
Untitled design 32
Flanders horizontaal naakt