Vincentsheppard Tika Toundra Ivo Wicked 2 S Loungeset 300 DPI

WICKED

Om te experimenteren met de vermenging van vakmanschap en design installeerde Vincent Sheppard een creatief laboratorium, getiteld Atelier N/7. De 5X5-methodologie werd gebruikt om een nieuwe invulling te geven aan het vakmanschap en het design van wicker. Het resultaat is de Wicked collectie, een frisse kijk op wicker en Lloyd Loom, met een sterke grafische toets dankzij de combinatie van metalen frames en open en gesloten structuren. De collectie bestaat uit een sofa, een fauteuil en verschillende bijzettafels voor zowel binnen als buiten.

Company: Vincent Sheppard

Al sinds 1995 ontwerpt en produceert Vincent Sheppard creatieve zitmeubelen in natuurlijke materialen, voor binnen en buiten. Vincent Sheppard is marktleider in Lloyd Loom meubelen. Deze techniek waarbij kraftpapier rond een fijne staaldraad wordt gedraaid en gewikkeld, gaat terug tot 1917. Sheppard beheert het volledige productieproces, van kraftpapier tot eindproduct, en produceert milieuvriendelijke meubelen met een mooi design en een uitstekend zitcomfort. De Lloyd Loom meubelen zijn te vinden in zowel particuliere woningen als in exclusieve hotels en restaurants over de hele wereld.


O 1219kopie 0

Senior designer: Alain Gilles

Alain Gilles (BE, °1970) studeerde politieke wetenschappen en marketing en ging aan de slag in de financiële wereld. Uiteindelijk vond hij toch zijn weg naar design. Hij besloot terug te gaan naar de universiteit en studeerde industriële vormgeving in Frankrijk. In 2007 opende hij zijn eigen studio om zijn eigen persoonlijke benadering van productontwerp, meubelontwerp, art direction en interieurdecoratie te ontwikkelen. Sindsdien werkte hij samen met talrijke internationale producenten zoals Qui est Paul ?, Galerie Gosserez, O'Sun, Zee, Varaschin, Buzzis- pace, La Chance, Bonaldo en Casamania. Hij werd verkozen tot Belgisch designer van het jaar 2012.

Junior designer: Jessy Van Durme

Jessy Van Durme (BE, °1988) is ontwerpster in de brede zin van het woord. Hoewel het moeilijk is om een label te kleven aan haar werk, komt het altijd neer op het samensmelten van verschillende elementen tot één, prachtig werkend concept, of het nu gaat om art directing/styling voor fotografie, grafisch ontwerp, branding, interieurdecoratie, productdesign, of storytelling, het daadwerkelijk schrijven van een verhaal.

ALAIN GILLES PORTRAIT at Home 01 Copywrites Thomas De Boever MR 0Jessy Van Durme 0

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.