4e0fae dfab6fd171ba481ab7150c1a756669ac 0

Tool for Making up a Bed

De Witte Lietaer wilde haar marktsegment verbreden door zich te richten op B2B, specifiek in de slaapbranche. Comfort, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit staan in dit marktsegment hoog in het vaandel. Het doel van het 5X5® project was dan ook om niet het zoveelste stijlvolle ontwerp te maken, maar een tijdloos product met een sterk innovatief karakter in vorm, gebruik en functionaliteit.

Dit resulteerde in de ontwikkeling van een hulpmiddel waarmee bedden in een hotel veel sneller en efficiënter kunnen worden opgemaakt: de fysieke inspanningen worden beperkt en de hoeveelheid tijd die aan het opmaken van één bed wordt besteed, wordt teruggebracht.

Company: De Witte Lietaer International Textiles

De Witte Lietaer is actief sinds 1898 en richt zich op hoogwaardig huishoudlinnen. Constant in hun verhaal is de combinatie van kwaliteit, oog voor detail en knowhow. Hun producten vinden al snel hun weg naar gerenommeerde hotels en restaurants. Ook de particuliere consument kan bij De Witte Lietaer terecht voor bed-, tafel-, keuken- of badkamerlinnen, dat een karaktervolle toets geeft aan elke woning.

Logo DWL PMS295 U

Senior Designer: Stefan Schöning

Stefan Schöning (BE, °1968) studeerde in 1994 af als productontwikkelaar en richtte meteen een multidisciplinaire studio op, die werkt voor klanten in België, Nederland, Italië, Duitsland en de VS. Folder, een stoel in origamistijl, is wereldwijd een designklassieker geworden. Schöning is bij een breed publiek ook bekend voor de NMBS huisstijl die hij in 2004 creëerde en die verschillende (inter)nationale prijzen won. In 2008 werd hij verkozen tot Belgisch designer van het jaar. Zijn ontwerpen kunnen zeer divers zijn, zowel in concept, materialen, afwerking als toepassingen, maar ze keren steeds terug naar de essentie.

Stefanschoning 2 credit Charlie De Keersmaecker

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.