Pexels artem beliaikin 895825

TIEKIMO

Hoogwaardige Litouwse souvenirs, maar dan wel van een Belgisch ontwerpersduo

From.Lt/Tiekimo is sinds 2017 actief op de Litouwse souvenirmarkt. Aanvankelijk produceerden ze enkel souvenirs op vraag van hun klanten; nu maken ze de switch naar hoogwaardige souvenirs volgens eigen ontwerpen. Via het 5x5-project werken ze hiervoor nu samen met het Gentse designerduo Heren Loebas.

From lt

Company: From Lt/Tiekimo

Tiekimo is sinds 2017 actief op de Litouwse souvenirmarkt. Volgens zaakvoerder Simas Kargaudas is er sindsdien wel een en ander geëvolueerd:

"Toen ik de Litouwse souvenirmarkt begon te analyseren, werd ik overweldigd door de overvloed aan dingen die helemaal niets met Litouwen te maken hadden, zoals matroesjka's of bontmutsen met Sovjetsterren die in de kasteelstraat van Vilnius werden verkocht. Ik realiseerde me onmiddellijk dat het idee om een serie hoogwaardige Litouwse souvenirs te creëren iets was dat specifiek voor ons was. Tot dan toe hadden wij ons gespecialiseerd in het bestellen van verschillende producten volgens de behoeften van onze klanten - wij zochten een fabrikant en lieten het product maken met de huisstijl van de klant. Nu dicteren wij het product en het ontwerp,"


Screenshot 2022 03 02 11 00 46

De ontwerpers: HEREN LOEBAS

Het Gentse duo Heren Loebas is een creatieve studio met een speelse blik op de wereld. Via het 5x5-project werken zij sinds kort samen met het Litouwse bedrijf. "Voor ons, als creatieve studio, is dit het eerste project in zijn soort, dus het is erg spannend om te zien wat het eindresultaat zal zijn. Bij het bureau werken we voornamelijk met grafisch ontwerp, reclame en campagneorganisatie. Meestal werken we met gedrukte of digitale producten, maar deze keer zal het een soort fysiek object zijn - en dat is intrigerend. Op het laatste 5X5® Kaunas-evenement in oktober zullen we een specifiek massaproduct presenteren dat toeristen graag zouden willen kopen en mee naar huis zouden willen nemen als een dierbare herinnering aan Litouwen," aldus Peter Van de Sijpe.


Logo flanders stateoftheart