Linked In cover 8

The Pots Company tovert Graanmarkt om tot urban jungle

In mei baadt de Graanmarkt in een oase van groen. Het Kortrijkse The Pots Company presenteert er zijn collecties bloempotten en plantenbakken van Ecopots en sloeg daarvoor de groene handen in elkaar met urban architect Marie-Amélie Cnockaert. Het Kortrijkse bedrijf bewijst er waarom zij al meer dan 10 jaar lang pioniers zijn in de wereld van de potterie.

KIOSK The Pots Company 1

The Pots Company is een Kortrijks bedrijf gevestigd op Evolis dat constant op zoek is naar oplossingen om bloempotten en plantenbakken mooier, praktischer en duurzamer te maken. En dat al meer dan 10 jaar. Sinds het prille begin gebruiken ze 100% gerecycleerde materialen voor hun producten. Hun pioneerschap en inspanningen op vlak van duurzaamheid werden in 2019 bekroond met een CO2-neutraal label, als eerste bedrijf in hun sector.

Naast duurzaamheid hechten zij ook veel waarde aan innovatie, design en functionaliteit. Het merk is constant op zoek naar oplossingen om bloempotten en plantenbakken innovatiever te maken. Denk aan potten met onzichtbare ophanging, geïntegreerde wielen, maximale plaatsbenutting of zorgeloos water geven. Dankzij een slimme aanpassing in het design van hun laatste collectie Venice bijvoorbeeld, behoort overbewatering van je planten tot het verleden. Maar ook esthetiek wordt telkens centraal geplaatst door het gebruik van tijdloze ontwerpen in natuurlijke kleuren en materialen, geïnspireerd op het minimalisme van de Scandinavische ontwerpfilosofie.

KIOSK The Pots Company 2KIOSK The Pots Company 4

Groene stadsoase

Voor hun presentatie in de KIOSK werden ze door Designregio Kortrijk gematcht met Kortrijks urban architect Marie-Amélie Cnockaert. Als ontwerper van de publieke ruimte legt zij de nadruk op het vergroenen van de stad om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving. En zo wordt de KIOSK in mei een volledig groene oase in hartje Kortrijk. Met de urban jungle wil ze passanten even laten vertragen om de natuur te beleven en hen inspireren om zelf meer groen te integreren in hun thuiscontext, zowel op het dak of op het balkon, in de badkamer of in de living.

Welkom in de wereld van The Pots Company!

Wil jij ook een Ecopots bloempot of plantenbak in huis halen? Check hier je dichtstbijzijnde winkel.

In de KIOSK wordt iedere maand een innovatieve presentatie opgezet van de producten/diensten van een regionaal bedrijf in samenwerking met een ontwerper. De matching tussen bedrijf en ontwerper gebeurd door Designregio Kortrijk.

Contacten

The Pots Company
Delphine Bossuwe
delphine.bossuwe@thepotscompany.eu
https://www.thepotscompany.eu/£
https://www.ecopots.com/
0492 15 00 20

Marie-Amélie Cnockaert
marieamelie.cnockaert@cnockaert.be
0477 73 32 00