Viva Sara2 0

The New Style

De uitdaging van het 5X5 project was om de impact van het filterkoffie-concept tijdens Expo 58, de wereldtentoonstelling van Brussel, te evenaren en koffie of thee op tafel te zetten, low tech en slow style. Het resultaat is filterkoffie/thee 2.0. Centraal staat de klantervaring, waarbij rituele handelingen worden gecombineerd met respect voor traditie en het zetten van perfect gefilterde koffie of thee. Het product heeft een internationale look en feel met de nadruk op kwaliteit, Belgian style coffee quoi. Dit wordt ook gevisualiseerd in het grafische aspect en de verpakking.

Company: Viva Sara

Viva Sara heeft een passie voor koffie en thee. Het bedrijf wordt geleid door Bart en Peter Deprez. Het produceert vers gebrande koffiebonen, afkomstig van de meest gerenommeerde koffieproducenten wereldwijd. Gebouwd op traditie, de ambachten van het branden, omarmt Viva Sara ook nieuwe trends, producten en markten. Bij Viva Sara is de ervaring van de consument geen loos woord, maar de kern van de strategie van het bedrijf.

Viva Sara

Senior designers: Nedda El-Asmar

De Belgische Palestijnse Nedda El-Asmar studeerde juweelontwerp en goud- en zilversmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en aan het Royal College of Art in Londen. Zij werkt voor internationaal gerenommeerde merken als Hermès, Eternum, Villeroy & Boch, en Robbe & Berking. Nedda's ontwerpen zijn keer op keer bekroond. Ze werd verkozen tot Belgisch designer van het jaar 2007.

Senior designers: Erik Indekeu

Erik Indekeu is haar ontwerppartner sinds 2008; samen vormen ze het ontwerpersduo achter Studio|Nedda. Erik studeerde productontwikkeling aan het Henry van de Velde Instituut in Antwerpen. Hij werkte voor Tupperware en deSter, producent van lichte cateringproducten voor Etihad, Singapore Airlines, Delta Airlines,...

Hun adagio 'Een wereld van schijnbaar eenvoudige vormen' vat hun ontwerpen perfect samen.

Junior designer: Elise Vandeplancke

Elise Vandeplancke studeerde aan de Luca School of Arts Gent en later aan de Belgische Reclameschool. Ze ontwikkelde een brede interesse in illustratie, interieur en design. Die passie vertaalt zich nu in haar werk als grafisch ontwerper. Haar werk kenmerkt zich door een illustratieve maar ongecompliceerde uitvoering.

Nedda El Asmar Copyrigh Elyane Van Coillie Photography DX 0094 2DX 0095 EditElise Vandeplancke Grey