IMG 0401

Space-R™

Wat als muren felxibel waren

Een ruimte hebben om (samen) te werken en te vergaderen is cruciaal voor het welzijn, de gezondheid en productiviteit van medewerkers. Maar moeilijke bouwknopen en de verschillende intervenanten in projecten veroorzaken vaak heel wat problemen en frustraties. Het kost veel tijd, energie en geld om wanden te (ver)plaatsen. Met Space-R zijn die problemen verleden tijd. De plug-and-play wandprofielen zijn gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen, zonder schade aan het plafond of de vloer. En dat zonder in te boeten op het vlak van design, want je kan verschillende materialen mixen en matchen. Ook op het vlak van akoestiek is Space-R een topoplossing.

IMG 0389IMG 039720210427 avc beeldrd2

Company: AVC Gemino

AVC GEMINO BVBA innoveert en inspireert met oplossingen voor designwanden en scheidingswanden, en integreert deze in een interieur- of kantoorconcept. Al onze producten zijn eigen ontwikkelingen, gebaseerd op eigen aluminium profielontwerpen met glas.

AVC is gevestigd in Kortrijk, in het innovatieve bedrijvenpark Evolis. Hier zijn de productie- en servicepunten gevestigd, samen met ons inspiratiecentrum. Internationaal opereren we met vestigingen en distributiepunten in Padova, Parijs, Genève, Stockholm, Poznan, New York, Johannesburg, Tel Aviv en Beirut.

In 2015 nam AVC het Italiaanse Gemino over, dat sinds 2005 op internationale schaal gespecialiseerd was in kantoorwanden. Daarvoor hadden AVC en Gemino een samenwerking van bijna 10 jaar voor het co-design van kantoorwandoplossingen, waaronder het rasterconcept, en de inspiratiebasis voor zijn project. Sinds 2016 is de officiële naam van AVC AVC Gemino.


Dominiek callewier 217449 S 1 LONG inline 0

Senior Designer: Roel Vandebeek

In 1994 studeerde Roel Vandebeek af aan LUCA School of Arts in Genk. Roel is een allround ontwerper die actief is op verschillende terreinen binnen de vormgeving. Hij richtte zijn eigen bureau op eind ’96 en werkt sindsdien voor diverse nationale en internationale bedrijven in zeer uiteenlopende sectoren. Zijn ontwerpen zijn doordacht, bevreemdend en toch vertrouwd. Het zijn originele, verrassende producten met een vleugje humor.

Projectmatig werkt hij ook samen met architecten wat betreft interieurprojecten en openbare ruimten.

Momenteel loopt de eerste expo in het subliem gerenoveerde Thor Central (tot eind november). Het biedt een introductie in de wereld van Roel Vandebeek. Met zijn nieuwe concept "Objet Portrait" capteert hij de identiteit van 9 bekende Inspiratoren in unieke objecten, installaties en gebruiksvoorwerpen. Met deze "portretten" combineert Roel zijn luisterbereidheid en eigenzinnigheid. En hij blikt terug op 20 jaar als professioneel vormgever.

Junior Designer: Studio Ponton

Brecht Lamote studeerde productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in verschillende projecten, richtte hij in 2018 Studio Ponton op. Als freelance ontwerper ligt zijn focus vooral op de combinatie van technische innovatie, eenvoud, duurzame materiaalkeuze en een uiterst efficiënt productieproces. De samenwerking aan dit project biedt hem een unieke kans en kans op het ontwerpen van verschillende aspecten van het productieproces, en het ontwikkelen van een gloednieuw product.

ROELVANDEBEEK LIEVEBLANCQUAERT 2017 8193 0Foto Brecht LamoteDit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.