Violetta Pepa voor vaco

Soft Toy

De inspiratie voor deze knuffel kwam uit het dagelijks leven, toen we zagen dat peuters onafscheidelijk zouden zijn van hun knuffeldoekje. Deze innovatieve knuffel is gemaakt van tetra stof; het materiaal voelt zacht aan en biedt zowel comfort als bescherming. Het helpt de baby zich te ontwikkelen op affectief gebied. Tegelijkertijd zijn er kleurrijke accenten in verwerkt om de zintuigen van de baby te stimuleren en een educatief tintje te geven.

Company: Vaco

Vaco is gespecialiseerd in exclusieve babyaccessoires en knuffels. Dit familiebedrijf werd in 1970 opgericht door Jacques Vandecasteele en Daisy Cools. In de loop der jaren breidden zij het werkterrein uit van (zacht) speelgoed tot een totaalassortiment van babyaccessoires. Dochters Sabrina en Evelyne Vandecasteele staan nu aan het hoofd van het bedrijf. Vaco heeft verschillende design awards ontvangen, en ontwerpt producten voor bekende TV shows zoals Tik Tak, Prikballon en De Droomfabriek.

Vaco

Senior Designer: Violetta & Vera Pepa

Het ontwerpersduo Violetta en Vera is afkomstig uit de Balkan en opgegroeid in Antwerpen. De zussen komen uit een familie van wolververs en kleermakers, vandaar hun liefde voor vakmanschap, kleinschalige productie en authentieke materialen. Vera en Violetta delen dezelfde passie voor stoffen, vormen en kleuren. Vera is verantwoordelijk voor de uitbundige, luchtige touch in de collecties, terwijl Violetta een voorkeur heeft voor uiterst sobere lijnen. Samen ontwerpen zij onderscheidende kleding voor de zelfbewuste vrouw, die tegelijkertijd iets speels en gedurfds heeft.

Violetta en Vera Pepa

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.