03 R3 BASICRAL V01 verzadiging 0

Smart Rollo

Smart Rollo is een hoogwaardig rolgordijn voor opbouw- of inbouwsystemen in elk interieur. Het wordt bijna onzichtbaar geïntegreerd in het plafond of discreet getint in dezelfde tint als de muren. De hoogwaardige stoffen verminderen het directe licht en voorkomen oververhitting bij zonlicht. De praktisch geruisloze motor kan worden bediend met een smartphone. Dankzij de geïntegreerde technologie kan de gebruiker draadloos de hoeveelheid daglicht regelen die de ruimte binnenkomt en de energieprestaties optimaliseren. Een winnende combinatie van comfort, design en energie-efficiëntie.

Company: Copahome

Copahome produceert al meer dan 30 jaar raambekleding voor binnen en buiten. Haar missie is het wooncomfort van de consument te verhogen. Copahome blinkt dan ook uit in op maat gemaakte en innovatieve producten. Zo worden screendoeken voorzien van een aluminium coating om de warmtewering te optimaliseren (thermisch comfort) en toch het zicht naar buiten te behouden (visueel comfort). Het Belgische productieatelier beschikt over de nieuwste technologieën, waaronder automatische stikmachines en lasersnijtafels.

Logo ZW lijn

Senior Designer: David Dos Santos

David Dos Santos studeerde in 1998 af als productontwikkelaar aan het Henry van de Velde Instituut in Antwerpen. Als laureaat van het Fonds Design en Onderneming (Koning Boudewijnstichting) werkte hij in 1999 gedurende één jaar als designer bij het bedrijf Metagra. Nadien werkte hij samen met Norbert Linke en Hugo Smid. In 2003 opende hij zijn eigen studio in Antwerpen. Hij heeft een natuurlijk gevoel voor het bedenken, tekenen en vormgeven van ideeën met een duidelijke signatuur. Hij won de Henry van de Velde Award en werkt met zeer uiteenlopende (inter)nationale fabrikanten zoals Lithoss, Chiquita, Maxi-Cosi, Philips, IKEA en Vedett.

Junior Designer: Mathieu Bellens & Olivier Caluwier

Mathieu Bellens en Olivier Caluwier richtten FIVE AM op, een ontwerpstudio gespecialiseerd in interieurconcepten, tijdelijke installaties en productontwerp. Ze staan bekend om hun doordachte integrale aanpak en interactie met de gebruiker. Dit resulteert keer op keer in sterke, eenvoudige en verrassende concepten die het verhaal van hun klanten of gebruikers perfect visualiseren. Ze wonnen verschillende nationale en internationale prijzen zoals de German Design Award en de Architizer A+ Award.

David dos santosFiveam portret

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.