Wire island content 002 0

Seating Compostition

In het 5X5®-project heeft Unic Design nieuwe vormen en mogelijkheden voor het gebruik van buisprofielen verkend. Het resultaat is een gedurfd ontwerp voor buitengebruik, waarin gebogen stalen buizen zijn geïntegreerd in een ingenieuze structuur, die een verscheidenheid aan zitcapaciteit biedt. Doorheen de open structuur worden natuur en design letterlijk gecombineerd.

Company: Unic Design

Al meer dan twee generaties lang produceert dit familiebedrijf zitmeubelen uit stalen buizen. Dankzij de combinatie van technische knowhow en de samenwerking met gerenommeerde designers bewijst Unic Design keer op keer dat stalen buismeubelen verre van koud en saai zijn en integendeel een trendy, ingenieuze eyecatcher vormen in elk interieur.

Home unicdesign

Senior Designer: Werner Aisslinger

Nadat hij in Berlijn afstudeerde als designer, ging Werner Aisslinger (DE, °1964) aan de slag bij Jasper Morrison, Ron Arad en Studio de Lucchi. In 1993 startte hij zijn eigen designstudio, Studio Aisslinger, die zich toespitst op productdesign, designconcepten en merkarchitectuur. Hij ontwierp o.a. de Nic Chair voor Magis en het Level 34 bureausysteem voor Vitra. Zijn ontwerpen werden internationaal bekroond en zijn te zien in gerenommeerde instellingen zoals MoMA. Hij gelooft sterk in het verkennen van nieuwe materialen en technologieën.

Designer werner aisslinger 1 3lq 2

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatieproces. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk bedrijven de kans om hun idee onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam uit te werken tot een nieuw product of dienst.