Danny Venlet Umbrosa 1

Rimbou Leaf

De parasol bestaat al eeuwen. Het is een heel eenvoudige oplossing die ontelbare mogelijkheden biedt. Maar hoe maak je van een eeuwenoude klassieker een eigentijdse hit? Bij dit 5X5® project hebben bedrijf en ontwerper zich laten inspireren door de natuur. De klassieke grote parasol is vervangen door een reusachtig blad. Het resultaat is Rimbou Leaf, onderdeel van een geheel nieuwe collectie schaduwmakers die zowel efficiënt als adembenemend mooi zijn.

Company: Umbrosa

Umbrosa ontwikkelt en brengt een collectie van klassieke en flexibele schaduwoplossingen op de markt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Merken zoals Paraflex, Ingenua en Icarus worden verdeeld in meer dan 70 landen. Umbrosa combineert eenvoud steeds met uitmuntend design, duurzame materialen en gebruiksvriendelijkheid. De producten van Umbrosa stellen mensen in staat om hun eigen schaduwplekken te creëren en zo volop te genieten van hun tuin en buitenfaciliteiten.

Umbrosa

Senior Designer: Danny Venlet

Danny Venlet (AU, °1958) studeerde interieurarchitectuur aan de Luca School of Arts and Architecture in Brussel. Terug in Australië bouwde Venlet een uitstekende reputatie op als zelfstandig ontwerper en interieurarchitect met internationaal gerenommeerde projecten. Halverwege de jaren '90 verhuisde Venlet terug naar België. Hij heeft nu een studio in Brussel en neemt wereldwijd projecten aan. Zijn oeuvre is een wisselwerking tussen kunst, installatie en functie. Zijn objecten herdefiniëren de ruimte waarin ze worden geïnstalleerd. Altijd met respect, maar altijd met gevoel voor humor om de dingen in perspectief te plaatsen.

Danny Venlet

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.