Elasta 2

Personal safety band

De 5X5-samenwerking resulteerde in de commercialisering van een elastische band, die één of meer geleidende lijnen bevat. De technologie werd geïmplementeerd in meerkleurige LED's. Het elastische lichtbandje, waarin elke LED afzonderlijk kan worden aangestuurd, werd verwerkt tot een aanpasbaar veiligheidsbandje.
In de toekomst zullen andere toepassingen op basis van deze technologie worden ontwikkeld, zoals systemen voor bewegwijzering en crowd management.

Company: Elasta Ind

Elasta Ind heeft een jarenlange ervaring in het weven, vlechten en breien van smal band, lint en koord, zowel elastisch als niet-elastisch. De belangrijkste afzetmarkten zijn de textiel- en meubelindustrie, met o.a. kledingindustrie, sportkleding, de automobiel- en paramedische sector. In nauw overleg met de klant ontwikkelt Elasta Ind voortdurend nieuwe producten met een breed scala aan toepassingen, mogelijk gemaakt door de flexibele en state-of-the-art productiemethoden en -techniek van het bedrijf

Elasta Logo Grijs

Senior designer: Mike Matheeussen

Mike Matheeussen is eigenaar bij TEN (The Engineering Network), een in 2009 opgericht ingenieursbureau dat innovatieve oplossingen biedt op het gebied van wereldwijde engineering. TEN gaat uitdagingen aan in elk aspect van het engineeringproces met unieke en op maat gemaakte oplossingen. TEN is gespecialiseerd in werktuigbouwkunde, productontwikkeling, visualisatie, scanning en projectmanagement; een brede combinatie van expertise die het unieke karakter van TEN maakt.

Junior designers: Jan Thierens

Jan Thierens studeerde productontwikkeling in Antwerpen en is een creatieveling pur sang: altijd bezig en op zoek naar creatieve uitdagingen. Momenteel werkt hij bij TEN, waar hij zijn creatieve, technische en IT-vaardigheden in de praktijk kan brengen.

Junior designers: Olmo Brood

Olmo Brood studeerde industriële productontwikkeling aan Howest. Na een eerste werkervaring bij Thule (Menen), kwam hij eind 2015 het team van TEN versterken. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door puurheid en een duidelijke visie, altijd bedoeld om het dagelijks leven gemakkelijker te maken.

WVLJO2015 1252 Mike Matheeussen GrijsJan Thierens TE NgrijsOlmo Brood TE Ngrijs

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.