4e0fae 416b5c89244249ec9a943345f4beaeac 0

Novy Adaptive

De keuken van morgen wordt volledig geïntegreerd in de leefruimte. Lichte open ruimtes zijn essentieel, waarbij obstakels en opdringerige elementen worden vermeden of volledig heroverwogen. Afzuigkappen en afzuigkappen zijn enkele van die noodzakelijke elementen in een keuken, die een cruciale rol spelen in de kookervaring en de sfeer bepalen. Met dit nieuwe concept wordt de traditionele afzuigkap omgevormd tot een discreet ontwerp dat alleen zichtbaar wordt als de afzuigkap echt nodig is. Dankzij slimme technologieën past het concept zich aan alle omstandigheden aan. De eindgebruiker hoeft zich alleen maar te concentreren op de essentie: het bereiden van een heerlijke maaltijd.


Company: Novy

Novy bestaat al meer dan 100 jaar en is al 45 jaar toonaangevend op de markt van keukenventilatie. Volgens de Novy filosofie is een keuken geen werkruimte maar een leefruimte. Om de inrichting van deze leefruimte te optimaliseren worden innovatie en kwaliteit gecombineerd, zowel in producten als in diensten. Novy is marktleider in België, maar is ook actief in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en Spanje.

Images

Senior Designer: David Pas

David Pas coördineert het Design Lab bij VERHAERT, een innovatiecentrum dat bedrijven begeleidt bij het ontwerpen van nieuwe producten en systemen met een toegevoegde waarde. Design en innovatie zijn zijn passie. Gecombineerd met zijn jarenlange ervaring resulteert dit in doordachte ontwerpstrategieën die leiden tot baanbrekende producten voor sterke merken. Tot zijn klanten behoren AB Inbev, Bosch, Coca-Cola, Friesland Campina en Siemens.

Senior Designer David Pas Verhaert jpg 0

Junior Designer: Orlando Thuysbaert

Orlando Thuysbaert studeerde productdesign. In 2012 startte hij met twee van zijn medestudenten het bedrijf Absintt. Absintt beschouwt innovatie niet als een noodzakelijk kwaad maar als een essentieel onderdeel van de bedrijfsstrategie. Absintt helpt bedrijven dan ook bij het definiëren van de juiste strategische doelstellingen, waardoor het ontwerpproces relevanter, efficiënter en leuker wordt. Absintt heeft meer dan 70 klanten wereldwijd.


Junior designers Absintt Vermelding Foto Pieter Verhaert

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst. 

Stan Dewaele LR 10
Meer info? ContacteerStan Dewaele

Meer nieuws