Montage brace 2b 0

NIXXsports

Herstel sneller.


De voordelen van warmtetherapie voor spierherstel na een training of een blessure zijn al langer bekend. Met NIXXsports is het nu nog eenvoudiger geworden om hier gebruik van te maken. NIXX is een nieuw type brace, die in staat is om warmte en druk op de juiste plek aan te brengen, wat spierherstel bevordert. Door gebruik te maken van een batterij om warmte te genereren, kunnen gebruikers de brace ook tijdens het sporten dragen en zijn ze niet langer gebonden aan het verblijf op één plek.


Voor specifieke elleboogblessures ontwikkelden Exmedical, Verhaert en Hanne De Bauw een nieuwe textielstructuur om precies de juiste druk uit te oefenen. Door dit te combineren met de warmtetherapie krijgt de brace zijn dubbele werking. De bijhorende app zorgt voor een gebruiksvriendelijke toepassing.Company: eXmedical

Exmedical, West-Vlaams bedrijf, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en distributie van orthopedische implantaten en producten voor de behandeling van posttraumatische aandoeningen. In samenwerking met een aantal Vlaamse bedrijven zal Exmecial een nieuw product ontwikkelen dat het spierherstel na een blessure of training stimuleert.

Voor het 5x5 traject is Exmedical vooral op zoek naar externe product designers die de nieuwe producten mee zullen ontwikkelen, waarbij user centered design geïntegreerd wordt. De product designer zal een belangrijke rol spelen in het managen van het project, en het communiceren en begeleiden van alle betrokken partijen in het proces.
Exmedical 01

Senior Designer: Verhaert

Verhaert stimuleert ambitieuze ondernemers om te innoveren, met hun geïntegreerde focus op user-centered design als rode draad tussen technologie en business innovatie. Voor deze editie van 5x5 gaat ons DesignLab opnieuw met veel enthousiasme de uitdaging aan. Design en innovatie zijn onze passie, wat al geleid heeft tot enkele interessante en verfijnde designstrategieën, alsook tot succesvolle nieuwe producten en diensten. Samen innoveren blijft een boeiend en uitdagend avontuur, zowel voor de ondernemer als voor de ontwerper. We dromen graag, maar willen altijd eindigen met iets tastbaars, wat helemaal past in het 5x5 project.

David Pas Linked In

Junior Designer: Hanne De Bauw

Aan het einde van mijn studie productontwikkeling, 5 jaar geleden, werd een lang scriptiejaar bekroond met de Verhaert-prijs, waardoor ik in contact kwam met David. Nadat ik onlangs als freelancer was gestart, ontmoetten David en ik elkaar weer tijdens de aanloop van het 5x5 project. Tijdens het proces zelf was het zorgen voor gebruiksgemak mijn belangrijkste focus. Hoe kunnen we interactie tussen product en klant faciliteren, en dit zo eenvoudig mogelijk maken?' werd onze belangrijkste onderzoeksvraag, wat uiteindelijk resulteerde in een serie mockup schermen voor de ondersteunende app van het Nixx-device.

Foto Hanne

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.