Toppand Legg Kiosk

Nieuw, West-Vlaams en circulair: Topp and Legg

In de KIOSK van Designregio Kortrijk wordt deze maand een gloednieuw meubelmerk gelanceerd: Topp and Legg. Topp and Legg is niet alleen Belgisch, maar zet ook maximaal in op duurzaamheid en circulariteit.

Topp and Legg is een nieuw Belgisch meubelmerk uit Izegem dat je met een online configurator de mogelijkheid geeft om je eigen meubel samen te stellen en later aan te passen aan veranderingen in je leven of je interieur. Dat is personaliseren en recycleren zonder in te boeten op kwaliteit en esthetiek. Het meubelmerk zal voor zijn collecties steeds samenwerken met creatief talent. Voor de eerste collectie ontwierp Belgisch designer Cas Moor een serie modulaire eettafels.

Circulaire economie is hot and happening. Maar nog niet veel bedrijven slagen erin om hierrond hun businessmodel op te hangen. Founder van Topp and Legg Henri Decruy wil in zijn sector voorloper zijn door zich in het ontwerp te focussen op een modulair systeem. In 2021 zetten ze de ambitie verder om vanuit het modulaire door te evolueren naar een volledig circulair businessmodel. Met behulp van een configurator stel je online je eigen Topp and Legg meubel samen. Verhuis je naar een kleinere woning, breidt je gezin uit, of wil je een onderstel in een kleur die meegaat met je gerenoveerde eetkamer? Dan ruil je de nodige onderdelen in en pas je aan tot een hernieuwd exemplaar. Op die manier groeit je meubel mee met jouw gezinssituatie en stijl, en vergroot je de afvalberg niet.

En dat is nog niet alles. Duurzaam ontwerp betekent ook kansen scheppen en kiezen voor kwalitatieve materialen en een lokale productie. Daarom werkt Topp and Legg graag samen met jong, lokaal en creatief toptalent. Zo is de eerste collectie een reeks eettafels die werden ontworpen in samenwerking met Cas Moor. De West-Vlaamse designer verdiende de voorbije vijf jaar internationaal zijn sporen met een portfolio dat gaat van lichtdesign voor Dark Lighting tot meubelontwerp voor Per Use. Zijn signatuur? Eerlijke materialen en doordachte ambacht die niet alleen het design dienen, maar ook een goed verhaal vertellen.

Uitgedaagd door het modulaire, duurzame karakter van Topp and Legg puurde Cas de eettafel uit tot een tijdloos silhouet met verschillende keuzemogelijkheden. Wil je een vierkant of een rond tafelblad, een bovenblad in massief eik of wil je het kleurrijker? Wil je een kleine of net een grote eettafel? Met Topp and Legg pas je het ontwerp van Cas Moor aan naar je eigen wensen en bepaal je zelf of het meubel een klassieke, hippe of statementuitstraling krijgt.

Topp and Legg is het merk van jonge ondernemer Henri Decruy. Familie Decruy bestaat al drie generaties uit rasechte meubelmannen. Met veel liefde voor knap, betaalbaar design en een neus voor de hedendaagse woon- en leefnoden wil de jonge West-Vlaming de brug slaan tussen ambacht, gepersonaliseerd design en duurzaamheid.

De online configurator wordt zeer binnenkort gelanceerd. Houd de website in de gaten.
Wil je de meubels graag eens in het echt zien? Neem een kijkje in de KIOSK op de Graanmarkt in Kortrijk of maak een afspraak voor een bezoek aan de eigen showroom in Izegem, Schardouwstraat 8.

Henri Decruy
Topp and Legg
henri@toppandlegg.com
+32 472 27 91 94
https://www.toppandlegg.com/

In de KIOSK van Designregio Kortrijk op de Graanmarkt in Kortrijk wordt iedere maand een innovatieve presentatie opgezet van een regionaal bedrijf in samenwerking met een ontwerper.