Creativity Summit2022 Jonas Verbeke LR 13

Mieck Vos aangeduid als bestuurder bij Flanders DC

Mieck Vos, voorzitter van Designregio Kortrijk is aangeduid als één van de acht nieuwe bestuurders bij Flanders DC. Proficiat Mieck!

Creativity Summit2022 Jonas Verbeke LR 14

Op 25 november 2022 keurde de Vlaamse Regering het convenant 2023-2027 voor Flanders DC goed. Dit convenant geeft Flanders DC de opdracht om in Vlaanderen het voornaamste aanspreekpunt te zijn voor toekomstgericht ondernemen en innoveren in en met de design- en modesector.

In de nieuwe samenstelling, met de nieuwe opdracht, zal het bestuursorgaan bestaan uit 4 vertegenwoordigers van de Vlaamse Regering en 4 onafhankelijke bestuurders. De huidige samenstelling van de Raad van Bestuur loopt tot maart 2023.

De Vlaamse Regering draagt nu Mieck Vos, Annelies Thoelen, Jasper Olaerts en Manuela Van Werde voor als bestuurder van de vzw Flanders DC met het oog op hun benoeming door de Algemene Vergadering van de vzw.

Als onafhankelijke bestuurders kiest de Vlaamse Regering voor Dominique Nzeyimana, Tina Debo, Koen Elsen en Dirk Wijnants.

Jasper Olaerts wordt aangeduid tot voorzitter.

We zijn trots dat onze voorzitter haar schouders zet onder Flanders DC. We zullen dit hard steunen vanuit het partnership en team van Designregio Kortrijk.

Stijn Debaillie, coördinator Designregio Kortrijk