T7 Teaser Foto Mirror This Poem team7

Memento 2021 in de KIOSK

In maart - april 2021 strijkt het Memento Woordfestival weer neer in Kortrijk in de vorm van een online auteursprogramma én een woordroute doorheen de stad, ook langs de KIOSK.

Mirror this poem is een installatie van Digital Design & Development (Devine Howest) studenten Yorben Goor, Casey Dulst en Ilyes Hammoumi. Wie langs de KIOSK stapt, merkt al snel een uitnodiging om met behulp van bewegingstechnologie met fysieke bewegingen enkele puzzels op te lossen. Elke puzzel ontgrendelt een vers van een gedicht, zowel visueel als auditief. Het gedicht is van de hand van Louis Vanoo, het werd geschreven in opdracht van het Memento Woordfestival en gepubliceerd in het festivalboek. Zwaai jij bruut naar de woorden of golf je liever zachtjes mee? Bij deze installatie beïnvloedt niet enkel de literatuur de lezer, maar ook omgekeerd.


Curator en Letterzetter van Kortrijk Anneleen Van Offel fungeert samen met Dalilla Hermans, Joost Vandecasteele, Lize Spit en Stefan Hertmans als ambassadeur van het festival. Met het festivalthema ‘verdwalen’ geeft Anneleen iets weer over hoe ze zich als stadsdichter profileert. “Verdwalen is noodzakelijk om tot spannende en vernieuwende literatuur te komen. Het is naast de paden dat de literatuur zich ontwikkelt.”