Wouter Rawoens CHECK TINY 9704

Maak kennis met de creativiteit van de regio

Voel jij ook die aanstekelijke dynamiek die er hangt in de regio Kortrijk? Dat hoeft niet te verbazen, want creativiteit en probleemoplossend denken, dat zit nu eenmaal in het DNA van de streek. Dat is precies waarom regio Kortrijk in 2017 deel werd van het UNESCO Creative Cities Network. Het is een wereldwijd netwerk van 246 steden die inzetten op creativiteit om een meer leefbare, nog aangenamere omgeving te creëren voor hun inwoners. Kortrijk werd bekroond binnen het domein van design. De erkenning is te danken aan iedereen die creatief bijdraagt in de regio, op welke manier dan ook.

Cover

Aanstekelijke verhalen van creatieve mensen uit de streek

Maar stilstaan is achteruitgaan. Daarom blijft de streek investeren in creativiteit om futureproof te worden en te blijven. Lokale besturen werken daarvoor samen met studenten, bedrijven, openbare organisaties, (hoger) onderwijs, kunstenaars en ontwerpers – en met jou! Het doel? Duurzame groei en welvaart voor iedereen in de regio.

Deze krant inspireert je met verrassende verhalen van gedreven mensen. Ze zijn stuk voor stuk creatief bezig, of dat nu als ontwerper of als student is, als leerkracht, als ondernemer, of als geëngageerde burger. Ze durven buiten de lijntjes te kleuren en zetten de streek iedere dag weer in beweging. Al dat talent samen, dat kan alleen maar enthousiasmerend werken. Laten we samen gaan voor een positieve impact die zich niet alleen laat voelen in de regio, maar waarmee we ook de internationale uitstraling van de streek versterken.

Let’s go!

Ontvang jij graag een fysiek exemplaar? Stuur een mailtje naar lisa@designregio-kortrijk.be!

Wat kan je zoal verwachten:

Over design thinking in het onderwijs. Een interview met Joos Van Cauwenberghe, scholengroep Rhizo.

Joos 717x0 is

4 kunstenaars over cultuur en kunst in de regio:

Cultuur 717x0 is

Concept, copywriting en vormgeving door communicatiebureau Capone.