Louis Heeren ktotem

K-TOTEM ontwerp door Louis Heeren

Het nieuwe K-TOTEM ontwerp is dit keer van de hand van Howest Digital Design and Development (Devine) student Louis Heeren. De opleiding lanceerde een wedstrijd onder zijn studenten, die de derdejaarssstudent met overtuiging won. Louis heeft naast zijn opleiding ook een eigen onderneming: Huis Heeren. Hij combineert daarin print design en digital design voor diverse klanten.

https://www.facebook.com/HuisHeeren/
https://www.instagram.com/huisheeren/
linkedin.com/in/louis-heerenhuisheeren@gmail.com

Omschrijf je K-TOTEM ontwerp
"Als student Digital Design & Development bestaat mijn leven grotendeels uit het vertoeven op digitale schermen, digitale media, en andere digitale zaken. Te veel tijd doorbrengen met digitale producten kan echter gauw voor chaos en onrust zorgen, wat ook meteen het thema van dit ontwerp was. Doorheen het ontwerp zie je enorm veel producten door elkaar verschijnen op een vrij onordelijke manier. Dit staat symbool voor de overrompeling van digitale media en producten, waar we als mens in dit digitale tijdperk in overvloed mee te maken krijgen. Daarnaast zijn er ook abstracte vormen van planten terug te vinden in het ontwerp. Deze representeren het groen dat we meer zouden moeten opzoeken om tot rust te kunnen komen. Tenslotte zijn de kalenders meer opvallend door de witte kleur die zij kregen, aangezien zij verwijzen naar de dagen en uren die voorbijvliegen wanneer we te veel tijd op onze digitale media doorbrengen."

Waar haal je inspiratie?
"Ik haal enorm veel inspiratie uit muziek. Wanneer ik aan een grafische opdracht begin, zoek ik steeds naar het bijpassende genre. Zo speel ik Dance of Hip Hop wanneer het ontwerp bestemd is voor een feest, of Jazz wanneer het draait om een uitnodiging van een iets meer sober evenement. Om het chaotische ontwerp van de K-Totem te bekomen, heb ik dan maar alle genres door elkaar gespeeld. Daarnaast haal ik ook enorm veel inspiratie uit mijn eigen omgeving. Dit kan gaan over natuur, gebouwen, maar ook kleinere zaken zoals de neon-verlichting aan de nachtwinkel."

Op welke opdracht ben je meest trots?
"Via het statuut van student-ondernemer heb ik een eigen “bedrijfje” waar ik als freelance Graphic Designer reeds verschillende grafische opdrachten mocht verwezenlijken. Eentje uitkiezen wordt echter moeilijk. Ik ben eerder gewoon blij dat ik de kans krijg om aan deze opdrachten te werken en hoop dit later dan ook meer te kunnen uitbreiden."

Naar welke illustratoren kijk je op?
"Voor dit ontwerp heb ik me laten inspireren door het fantastische werk van Mauro Martins, een illustrator uit Brazilië. Enkele andere namen zijn Tim Kuilder, Musketon (off course), Vexx, etc.
Ik volg ook enorm veel 3D-artiesten zoals Rik Oostenbroek, Peter Tarka, BEEPLE, Fran Rossi, enzovoort. Het werk dat zij ontwerpen is zodanig prachtig, dat ik nu zelf bezig ben met 3D-design te ontdekken."

Wat is volgens jou het mooiste plekje in Kortrijk?
"Ik vind het dakterras van de Budafabriek altijd een zalige plek om even tot rust te komen tussen de lessen en vele taken door. Zeker tijdens de lente en zomer is dit een plek om te genieten van het zonnetje en het uitzicht op Kortrijk."