VIKA11982 0

InGrid

Grid up your own bathroom

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatieproces. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk bedrijven de kans om hun idee onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam uit te werken tot een nieuw product of dienst.

Company: Vika

Vika produceert kwaliteitskeukens, badkamermeubels en op maat gemaakte kleedkamers. Dankzij haar technologisch en innovatief paradepaardje kan Vika patronen, kleuren, maten en materialen moeiteloos combineren. Het brede, up-to-date spectrum van functionele kasten integreert ook ergonomie en duurzaam gebruikscomfort. Vika is uitgegroeid tot een gerespecteerde naam, wat blijkt uit hun nominatie als Trends Gazelle en ROI-ambassadeur.

Vika Logo Baseline RGB hires Original Vika NV

Senior Designer: Jean-François D’Or

Jean-François D'Or studeerde in 1998 af als industrieel ontwerper aan La Cambre. Hij deed werkervaring op bij verschillende ontwerpstudio's, waaronder Light Company, waar hij samenwerkte met gerenommeerde ontwerpers als Maarten Van Severen en Hans de Pelsmacker. In 2003 richtte hij zijn eigen studio op, Loudordesign Studio. Hij ontwerpt voornamelijk woonaccessoires voor nationale en internationale merken. Zijn ontwerpen houden rekening met de noden van zowel fabrikanten als eindgebruikers. Met zijn discrete en transparante producten wil hij het dagelijkse leven net dat tikkeltje aangenamer maken. Jean-François D'Or was Belgisch designer van het jaar 2013.

Junior Designer: Frédérique Ficheroulle

Frédérique Ficheroulle (BE, °1988) stamt uit een familie van architecten, grafisch ontwerpers en fotografen. Met zo'n achtergrond was de keuze voor architectuur- en designstudies snel gemaakt. Na haar studies ging ze aan de slag bij Nathalie Dewez (Belgisch designer van het jaar 2011) en bij Jean-François D'Or. In 2015 lanceerde ze haar eigen projecten. Haar fascinatie voor zowel het industriële als het ambachtelijke maakproces, helpt haar om een bijzondere dialoog tot stand te brengen tussen maker, product en gebruiker.

Senior Designer jf dor loudordesign industrial design portrait 0Junior Designer Frederique Ficheroulle 0

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.