Schermafbeelding 2017 02 23 om 15 11 38 0

Bminus L Elements

Bminus blijft nieuwe mogelijkheden verkennen, zowel op het vlak van productie als design. Het 5X5®-project richtte zich op design en materialen als een manier om innovatieve producten te creëren. Het resultaat is Bminus L Elements, een inventief, fris concept om ruimtes letterlijk open te breken, op te delen of te reorganiseren, of volledig te transformeren. Het concept onderschrijft de basisprincipes van minimale architectuur: helder, warm, onderscheidend en functioneel.

Company: Bminus

Het houtbewerkingsbedrijf Bminus werd opgericht in 2000 en is gespecialiseerd in plafondhoge taatsdeuren en schuifdeuren. Bminus ging radicaal tegen de stroom in van een standaard hoogte voor deuropeningen van max. 205 cm. Dankzij hun uitstekend en uniek productieproces kan Bminus een stabiele en perfect op maat gemaakte oversized deur garanderen. Architecten en aannemers maken dan ook graag gebruik van hun diensten. Inmiddels is de scope verbreed naar deurkrukken, geïntegreerde aluminium plinten en dressings. Op deze manier kan Bminus een totaalconcept bieden voor een strak interieur.

Pivoterende deuren schuifdeuren

Senior Designer: Eric Dumortier

Eric Dumortier is CEO van GBO Innovation Makers in België. Op het gebied van productontwerp richten hij en zijn team zich op het leveren van creatieve en efficiënte oplossingen om het dagelijks leven beter en comfortabeler te maken. Drie kwaliteitscriteria springen in het oog: produceerbaarheid, aantrekkelijkheid en functionaliteit (ʻPAFʼ). Eric Dumortier won verschillende prijzen, waaronder het Henry van de Velde Label voor de Doutreligne 7, een vleugelpiano ontworpen voor Piano's Maene.

Eric Dumortier zwart wit

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.