Afbeelding1 0

TV Furniture

De combinatie van de visie en strategie van Luke Furniture en Vincent Van Duysen resulteerde in een uniek TV meubel op een voet, met twee afzonderlijk draaibare modules, die deels als opbergruimte kunnen dienen wanneer de TV niet gebruikt wordt. Het meubel is voorzien van een gebruiksvriendelijk en functioneel kabelmanagementsysteem en een universeel ophangsysteem voor plasma- en LCD-schermen. Dankzij de heldere, eenvoudige vorm kan het meubel in elk interieur worden geïntegreerd.

Company: Luke Furniture

De Lefevere Groep, opgericht in 1900, is een internationaal georiënteerde onderneming die de meest geavanceerde technieken combineert in de verwerking van hout, kunststoffen en andere materialen. De Lefevere Groep anticipeerde op de ineenstorting van de markt voor CRT-televisies en koos resoluut voor de weg van de innovatie. Zo ontwerpt, produceert en commercialiseert de spin-off Luke Furniture innovatieve home entertainment meubelen, waarbij flatscreens naadloos geïntegreerd worden in elk interieur. Op die manier blijft het bedrijf een belangrijke pionier in de combinatie van design en functionaliteit in één meubel.

Luke logo modified feb06

Senior Designer: Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen (BE, °1962) studeerde in 1985 af aan de Luca Hogeschool voor de Kunsten in Gent. Na enkele jaren in Milaan startte hij in 1990 zijn eigen bureau. Zijn eerste grote architectuurproject, de kantoren van Concordia Textiles in 1998, vestigde zijn reputatie als architect. Zijn opvallende en tegelijk sobere ontwerpen bezorgden hem internationale faam. Bureau Vincent Van Duysen is nu actief in alle aspecten van architectonisch ontwerp: van meubel- en lichtontwerp tot interieurontwerp en architectuurprojecten. Zijn visie blijft ongewijzigd: discreet en functioneel design dat de klant een belangrijke meerwaarde biedt. Vincent Van Duysen was Belgisch Ontwerper van het Jaar 2016.

Vincent van duysen vincent van duysen 0

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatieproces. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk bedrijven de kans om hun idee onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam uit te werken tot een nieuw product of dienst.