4e0fae 0c3aaab2f9fe429f8efde852b06948b4 0

Outdoor Lighting

Tijdens de 5X5® samenwerking werd geëxperimenteerd met verschillende materialen, wat uiteindelijk resulteerde in een exclusief en opmerkelijk verlichtingsobject voor buiten. Het gebruik van metaalschuim zorgt voor een uniek spel met licht, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de buitenruimte.

Company: TAL

TAL (Technical Architectural Lighting) creëert unieke verlichtingssystemen voor de wereld van vandaag en morgen, 'omdat licht ertoe doet'. Hun producten, tot in het kleinste detail uitgevoerd in hoogwaardige materialen met een onfeilbare knowhow, zorgen voor sublieme lichteffecten in industriële of commerciële omgevingen, maar ook in particuliere woningen. TAL heeft een in-house, gespecialiseerd ontwerpteam, dat keer op keer sterke ontwerpen aflevert die een radicaal nieuw type stadsverlichting markeren.

TAL rgb

Senior Designer: Patrick Hoet

Patrick Hoet (BE, °1952) stamt uit een familie van opticiens. Hij besloot zijn eigen designbrillen te ontwerpen en lanceerde het bedrijf Theo (anagram van Hoet) met zijn zakenpartner Wim Somers. Zijn ontwerpen kregen internationale erkenning en worden gedragen door supersterren als Elton John. Tegenwoordig experimenteert Hoet meer dan ooit met nieuwe technologieën zoals 3D-printing, boort hij nieuwe markten aan en combineert hij durf en visie in een brede waaier van producten.

Pasfoto1 Hoet

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk bedrijven de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of designteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.