Contreilive4

Internationaal kunstenparcours Contrei Live

Een kabbelend kunstenparcours op en langs het water in dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen

DESIGN IN TOWN wil de stedelijke omgeving versterken door middel van designmethodieken. Gloednieuwe concepten voor de publieke ruimte worden ontwikkeld op een participatieve manier. We doen dit simultaan in de 4 grensoverschrijdende regio’s, zijnde Kortrijk, Bergen, Doornik en Rijsel. Intercommunale Leiedal lanceert in het kader DESIGN IN TOWN ‘Contrei live’, een kunstenparcours op en langs het water.

Een kabbelend kunstenparcours op en langs het water in dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Zestien kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland nodigen het publiek uit om de streek te verkennen, mee te reflecteren op en over het water en de dialoog aan te gaan over het belang ervan. Want water wordt steeds meer een kostbaar goed.

In 2019 werd een open oproep gelanceerd naar kunstenaars en ontwerpers waarbij Leiedal een aantal markante plekken suggereerde met een duidelijke link naar het water. Mede dankzij het UNESCO Creative Cities Network waar de Stad Kortrijk en de regio sinds 2017 deel van uitmaken, ontving Leiedal maar liefst 211 inzendingen uit meer dan 35 landen wereldwijd. Het resultaat is dat er in elk van de 13 gemeenten van het werkingsgebied van Leiedal minstens één kunstwerk komt. De in totaal zestien artistieke interventies vormen een interessante mix van land art, landschapsarchitectuur, geluidskunst en kinetische installaties.

Voor de organisatie en realisatie van het kunstenparcours kan Leiedal rekenen op de steun van diverse en complementaire partners. Een aantal interventies wordt gecofinancierd door Europa via het Interreg project DESIGN’IN. Leiedal kan samen met ons hiermee volop de kaart van creativiteit en internationale uitstraling trekken.

Het kunstenparcours Contrei Live is gratis te bezoeken van 9 juli tot 26 oktober 2020. Meer informatie over Contrei Live kan je terugvinden via deze link. Hier alvast een voorsmaakje.

Campagnebeeld contrei live
Contreilive3Contreilive2