Depro 0

HYDE

Met HYDE slaat Depro Profiles een geheel nieuwe weg in. Dit eerste product in de nieuwe lijn KOVR® tilt de bestaande wand- en plafondoplossingen naar een hoger niveau. Door het concept van traditionele verlichtingsarmaturen in vraag te stellen, werd een nieuwe geïntegreerde oplossing bedacht: een high-end lambrisering met een volledig geïntegreerd verlichtingssysteem. HYDE combineert architecturale elementen en verlichting op een onzichtbare manier, waardoor het licht uit het niets lijkt te verschijnen. De LED-technologie is volledig geïntegreerd in de lambrisering; door de regelbare lichtintensiteit kan HYDE zich afstemmen op elke stemming. De unieke gebruikerservaring wordt gecompleteerd door een afstandsbediening en mobiele applicatie. HYDE is architecturale verlichting in zijn zuiverste vorm.

Company: Depro Profiles

Al meer dan 20 jaar ontwerpt en produceert Depro Profiles met passie geprofileerde oppervlakken van hoge kwaliteit. Hun verhaal is er een van uitdagingen aangaan en naar de toekomst kijken. Depro Profiles werd in 1992 opgestart door Jacques Desmet. Sindsdien werd er aanzienlijk geïnvesteerd in productinnovatie, productiecapaciteit en het optimaliseren van de klantenrelaties. Met een sterk servicegerichte aanpak verdeelt Depro zijn producten aan nationale en internationale klanten.

Depro 2

Senior designer: Danny Venlet

Danny Venlet (AU, °1958) studeerde interieurarchitectuur aan de Luca School of Arts and Architecture in Brussel. Terug in Australië bouwde Venlet een uitstekende reputatie op als zelfstandig ontwerper en interieurarchitect met internationaal gerenommeerde projecten. Halverwege de jaren '90 verhuisde Venlet terug naar België. Hij heeft nu een studio in Brussel en neemt wereldwijd projecten aan. Zijn oeuvre is een wisselwerking tussen kunst, installatie en functie. Zijn objecten herdefiniëren de ruimte waarin ze worden geplaatst. Altijd met respect, maar altijd met gevoel voor humor om de dingen in perspectief te plaatsen.

Junior designer: Andries De Winter

Andries De Winter is freelance creative director in digitale communicatie. Hij coacht teams om ideeën vorm te geven in een werkend en consistent eindproduct.

Junior designer: Bert Vermeire

Bert Vermeire is een freelance ontwikkelaar. Omdat Andries en Bert allebei geloven dat mobiele apps de toekomst zijn, besloten ze de handen in elkaar te slaan en hun expertise te delen.

Large Danny Venlet foto bulogreyAndries De Winter en Ber7 FgreyAndries De Winter en Ber7 Fgrey2

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.