Ig feed gold awards

Henry van de Velde Gold Award winnaars

De Henry van de Velde Awards benadrukken al meer dan een kwarteeuw de belangrijke maatschappelijke rol van de designers en hun opdrachtgevers. De Awards tonen aan dat design vandaag in elke vezel van het dagelijks leven verweven zit en ze bekronen het werk van creatieve ondernemers die vanuit design een positieve impact hebben op onze samenleving en economie.

De Henry van de Velde Awards tellen heel wat winnaars. In november maakte Flanders DC reeds de 17 winnaars bekend die de jury weerhield uit de 198 inzendingen, waaronder ook de regionale bedrijven Casalis, Verilin, Smappee en Pilipili. Ontdek ons overzicht HIER.

De jury selecteerde nu per categorie 1 Gold Award winnaar samen met de Lifetime Achievement, de Company, Young Talent en de Ecodesign by OVAM Award. Het publiek beslist ook mee en kon één van de 17 winnaars stemmen naar de Public Award.

We zijn zeer blij en trots dat ook twee regionale bedrijven in de prijzen vallen. Een mooie bevestiging van het talent uit de Kortrijk UNESCO Design Region.

NOVY wint de Company Gold Award

NovyNovy showroom 16

"Als nichespeler tussen globale concurrenten zijn wij veroordeeld om te blijven vernieuwen. Novy is compromisloos op dat vlak: we streven naar kwaliteit, duurzame groei met respect voor onze waarden." - Carlos Wanzeele, CEO Novy

Als Belgische marktleider in dampkappen en kookplaten vierde Novy in 2019 het eeuwfeest van zijn merknaam. Het succesverhaal van Novy is grotendeels te danken aan de manier waarop innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en design strategisch in het bedrijf verweven zijn. Ondanks de internationale groei vindt de productie nog steeds plaats in België en worden ook alle andere facetten -van productontwikkeling tot dienst na verkoop- in eigen beheer gehouden. Ook in corona tijd stond het bedrijf niet stil. Dit jaar brengt Novy maar liefst vijf nieuwe producten op de markt, waaronder één concept dat grensverleggend zal zijn binnen het nieuwe wonen.


Verilin wint met Les Monseigneurs de Habitat Gold Award voor Caméléon

Cameleon2 photoby Filip Dujardin

Het modulair interieurtextiel Caméléon die Les Monseigneurs in samenwerking met Verilin ontwikkelde ontvangen een Gold Award. Elk tapijt is modulair en kan zowel als tapijt, paravent of wandtapijt gebruikt worden.


Een uitgebreid overzicht van alle 12 Gold Award winnaars vind je via www.henryvandevelde.be.