Screenshot 2022 02 08 14 42 50

West-Vlaanderen scoort weer hoog op Henry van de Velde Awards 2022

Met een Company Gold Award voor Renson en prijzen voor Lowie Vermeersch, Giel Dedeurwaerder, Brent Neve, Klaas Verplancke en AVC Gemino scoort onze provincie weer hoog bij de jaarlijkse Henry van de Velde Awards.
Bovendien verschijnen bij de winnaars ook heel wat designers waar Designregio Kortrijk al heel intensief mee samenwerkte.

Al 28 jaar worden de Henry van de Velde Awards uitgereikt. Die bekronen producten en diensten die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien.
Dit jaar waren er niet minder dan 421 inzendingen, een record. Hieruit koos Flanders DC haar Gold Awards. Bovendien zijn er in een aantal categorieën sinds dit jaar ook Silver en Bronze Awards.

RENSON gaat met de Company Gold Award naar huis.
Het Waregemse bedrijf onder leiding van Paul Renson krijgt dit jaar de award als beste designbedrijf. Volgens de jury dankt de Waregemse trendsetter die erkenning aan z’n nooit aflatende drang naar innovatie en de kunst om design functioneel in te zetten voor gezond en comfortabel wonen, leven en werken.

In de categorie Digital Product Award ontvangt Kortrijkzaan LOWIE VERMEERSCH een silver award voor zijn werk met Granstudio. De Digiphy is een Mixed Reality ontwerp- en communicatie-instrument dat Granstudio ontwierp om de automotive industrie verder te digitaliseren zowel in het ontwerp- als het reviewproces.

GIEL DEDEURWAERDER en BRENT NEVE haalden dan weer een gouden en een bronzen award binnen in de categorie Environment. Met hun projecten Wood Design en OntKeten tonen zij dat zij echt leading zijn in Vlaanderen.

Illustrator KLAAS VERPLANCKE, geboren in Zwevegem, loopt dan weer in de kijker in de categorie Graphics Award. Hij ontvangt met zijn Poster House Campaign een silver award voor de illustraties en animaties die hij maakte voor een publieke communicatiecampagne naar aanleiding van de heropening van het Poster House museum in New York, na de eerste Covid-19 lockdown in 2020.

In de categorie Habitat is het dan weer bingo voor AVC GEMINO, het bedrijf dat zetelt op Evolis. Dat ontvangt een silver award voor Space-R, een circulaire plug-and-play oplossing met profielen, panelen en deuren die makkelijk te plaatsen en te verplaatsen zijn, zonder blijvende schade aan het plafond en de vloer. Dat ontwikkelde het samen met designer Roel Vandebeek.

Er verhuizen met andere woorden weer heel wat Henry van de Velde Awards richting West-Vlaanderen. Bovendien valt het ook op dat andere winnaars al jaren geen onbekende zijn voor onze regio.

Zo kaapte designer SEP VERBOOM een Environment Award weg.
Sep studeerde Industrieel productontwerpen bij Howest en werd in 2020 al uitgeroepen tot designer of the year door Stichting Interieur.

ROEL VANDEBEEK werkte al vaak samen met Designregio Kortrijk.

Zo werd hij in 2020 nog aan Dovy Keukens gekoppeld in een 5x5-traject.
Samen ontwikkelden ze toen een innovatieve handgreep.

En ook HELEEN SINTOBIN, winnaar van een Design Research Award, is geen onbekende voor Designregio Kortrijk. Deze meubelontwerpster was onder meer actief binnen het Cross Border Living Labs-onderzoeksproject van Designregio Kortrijk.

Designregio Kortrijk houdt eraan alle winnaars van harte proficiat te wensen.


Screenshot 2022 02 09 12 18 09