Gravera

GRAVERA

De grenzen van de glasdrukkunst verkennen

Het Litouwse glasverwerkingsbedrijf Gravera kocht een innovatieve glasdrukmachine aan waarmee het om het even welk paneel met om het even welk ontwerp kan bedrukken. Nu gaat het samen met een Litouwse ontwerpster op zoek naar vernieuwende concepten waardoor het mogelijk moet worden om zonnepanelen perfect te integreren in de architectuur van een woning.

Gravera

Company: GRAVERA

Gravera UAB, opgericht in 1994, is een van de oudste glasverwerkende bedrijven in Litouwen.Architecturaal glas is het hoofdproduct van de fabrikant geworden: glazen gevels, glazen scheidingswanden in kantoren, glazen scheidingswanden voor balkons en veiligheidsglas voor meubilair. De belangrijkste klanten zijn business-to-business (B2B).

Al in 2018 kondigde het bedrijf de overname van robotlijnen aan en het doel om een industrieel competentiecentrum op te richten. In de lijn van deze innovatiestrategie heeft Graveras een unieke apparatuur voor keramische afdrukken op glas aangeschaft, die in Litouwen zijn gelijke niet kent. Het oorspronkelijke doel van dit apparaat was de onderneming te helpen bij de ontwikkeling van oplossingen voor fabrikanten van zonnepanelen.

Het was deze uitrusting die aanleiding gaf tot de selectie voor het Design Innovation Programme 5X5® Kaunas.

Gravera

Ontwerpers: Sandra Kasperaviciene

Sandra Kasperaviciene, een ontwerpster die deelneemt aan het 5X5® Kaunas-programma, schoot te hulp. Haar taak is tweeledig: niet alleen het creëren van visuele oplossingen-voorstellen, maar ook de dienst zelf. "Het moet een visueel ontworpen en marktklaar product zijn, waarvan de mensen, als ze het zien, zullen zeggen: 'Dit is wat ik nodig heb! Voor mij heeft dit project me de kans gegeven om mijn twee passies - grafisch en ruimtelijk denken in design - te combineren," zegt de ontwerper.


Sandra Kasperaviciene asmeninio archyvo nuotrauka e1643620459601

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject dat nu ook uitgerold wordt in het Litouwse Kaunas.

Logo flanders stateoftheart