Schermafbeelding 2021 06 10 om 09 50 36

Feestelijke opening voor de Facq presentatie in de KIOSK

Badkamerspecialist Facq kondigt komst in onze regio aan met een presentatie in de Kiosk, in samenwerking met ontwerper Brent Neve van Atelier Ikke.


Facq is een Belgisch familiebedrijf dat in 1880 werd opgericht door Jean Facq in Elsene. Na Brussel en Wallonië, is Facq nu sinds enkele jaren bezig haar aanwezigheid in Vlaanderen uit te breiden. Met de vestiging in Kuurne is nu ook de Kortrijkse regio aan de beurt. Met een showroom van 3.300 m2 groot biedt Facq badkameroplossingen voor ieders nood en smaak. In de showroom staat ook een Groen Huis, waar je inspiratie kan opdoen om je woning op-en-top milieuvriendelijk te maken. Met behulp van augmented reality krijg je een antwoord op al je vragen over zuinigere en milieuvriendelijkere duurzame oplossingen voor jouw woning. Dankzij deze nieuwe tool kan je door de woning lopen en kamer per kamer kennismaken met de voorgestelde oplossingen.

Voor de presentatie in de Kiosk werd Kortrijks ontwerper Brent Neve van Atelier IKKE aan Facq gematcht. Brent is gespecialiseerd in zowel ontwerp als uitvoering en met zijn atelier gevestigd in Muster, de creatieve hub in Heule. IKKE staat voor strak en tijdloos ontwerp vertrokken vanuit de puurheid van het materiaal, wat ook Facq aansprak om voor hem te kiezen voor de conceptontwikkeling van de presentatie. Brent ontving recent nog een Henry van de Velde Award voor een collectie theeservies dat hij samen met collega-ontwerper Giel Dedeurwaerder voor Serax ontwierp. Voor Facq ontwierp Brent een installatie met wastafels, spiegels én stromend water. Standenbouwer Travelexpo, die in 2016 nog zelf de Kiosk inkleedde, stond in voor de uitvoering van het concept. Een zeer geslaagde samenwerking, die de komst van de badkamerspecialist in de regio extra in de verf zet.

Donderdag 21 maart luidde Facq de presentatie feestelijk in met een receptie in aanwezigheid van Francis Benoit, burgemeester van Kuurne en Dominiek Callewier, voorzitter Designregio Kortrijk.

Bezoek de Facq showroom:
Ringlaan 24
8520 Kuurne
www.facq.be
056 89 77 32
kuurne.showroom@facq.be

Brent Neve - IKKE
0498/295445
info@atelierikke.be
www.atelierikke.be