Fair Circulair samen tegen beursafval 2019

Fair Circulair - OPEN CALL

Samen tegen afval!

Binnen de beurs- en tentoonstellingswereld heerst wereldwijd nog steeds een grote materiaalafvalproblematiek. Met het project Fair Circulair willen Designregio Kortrijk en Kortrijk Xpo met de steun van Vlaanderen Circulair, in een lokale context een oplossing uittesten om het afval na een tentoonstelling of beurs drastisch te verminderen. Niet alleen gaan we de uitdaging aan om de volgende editie van de Week van het Ontwerpen in oktober 2019 volledig circulair aan te pakken, we willen bruikbaar afval ook ter beschikking stellen van derden.

We willen nagaan in hoeverre het mogelijk en economisch haalbaar is om systematisch na afloop van elke geselecteerde beurs in Kortrijk Xpo gedurende een beperkte tijdspanne bruikbaar afvalmateriaal ter bezichtiging en ter beschikking te stellen vanscenografen, ontwerpers, artiesten, scholen, studenten, academies, maaklabs,… Dit kan gaan over bruikbaar hout, karton, kartonnen rollen, kasten, stoelen, installaties,…

Hoe gaan we te werk?
Na een beurs zullen foto’s genomen worden van het materiaal dat achter gebleven is. Deze worden via een facebookgroep/event/mailing gecommuniceerd naar een community van geïnteresseerden. Diezelfde dag of de dag erna zal het materiaal gratis af te halen zijn binnen een tijdsslot van enkele uren. First comes first serves. De exacte locatie (welke hal van Kortrijk Xpo), contactpersoon en tijd zullen vooraf doorgestuurd worden. Je voorziet zelf in je transport van het materiaal.


Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze ‘waste pick-ups’? LAAT HIER JE GEGEVENS ACHTER!

Heb je vragen? Neem contact op via lisa@designregio-kortrijk.be of 056 51 91 83

Enkele voorbeelden van materiaal dat na beurzen bleef liggen:

- Houtvezelplaten
- Nieuwe ikea kast
- Houten constructie
- Stoel
- Rekje