Facet 04

Facet

Bij elke geboorte wordt een unieke persoonlijkheid op de wereld gezet, met tal van uiteenlopende facetten. Het creatieve team van Vanhalst wilde een eveneens uniek kraamcadeau ontwikkelen om deze veelzijdigheid te benadrukken. Dit resulteerde in de collectie Facet, waarmee ouders een uniek cadeau kunnen samenstellen uit een breed scala aan materialen, kleuren en vormen. Facet wordt bovendien geleverd met een digitale applicatie en is daarmee het eerste digitale kraamcadeau op de markt: elk cadeau draagt een individuele code die toegang geeft tot een digitaal platform waar trotse ouders updates over hun pasgeboren wondertje kunnen delen.

Company: Vanhalst, 2 give & enjoy

Vanhalst, 2 give & enjoy is een authentiek familiebedrijf, opgericht in 1968 door Lieven Vanhalst en Jenny Larridon. Sindsdien is Vanhalst uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van unieke en functionele geschenken, babygeschenken, verjaardagscadeaus, huwelijksbedankjes en woonaccessoires. Sinds 2002 leiden de broers Sophie en Frank het bedrijf in volle expansie. Het bedrijf verdeelt momenteel zijn collecties in meer dan 15 landen, onder de merknamen bb collections® en Atelier Pierre®.

Vanhalst

Senior designer: Dimitri Merlin

Dimitri Merlin studeerde af als industrieel ontwerper aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Sinds 1999 is hij eigenaar van CIDES Product Design, een multidisciplinaire ontwerpstudio, die strategisch ontwerp, conceptdesign en engineering combineert. Elk design management project start met een grondige analyse van het bedrijf, het product, de identiteit en de context. Dit maakt het mogelijk om een duidelijk doel te stellen en een relevante ontwerpstrategie te ontwikkelen. CIDES Product Design werkt ook samen met de klant innovatieve ideeën uit, om bestaande producten te restylen of nieuwe producten te ontwerpen. Hun ontwerpen zijn bekroond met de Red Dot en de Design Plus Award.

Junior designer: Alexander Vanwynsberghe

Alexander Vanwynsberghe (BE, °1985) studeerde elektromechanica aan de KHBO. Hij is oprichter en strategisch partner bij Aptus, een bedrijf gespecialiseerd in geconnecteerde oplossingen en digitale diensten (het Internet of Things). Aptus helpt klanten bij het verbinden en digitaliseren van fysieke apparatuur, machines, omgevingen en mensen. Aptus biedt zowel hardware als software oplossingen die een brug slaan tussen het fysieke en het digitale.

Foto dimitri merlin GRAYGray

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.