Forumas2020 kvietimas en 4

European capital of culture forum 2020

Uitnodiging voor het virtuele European Capital of Culture Forum 2020

Culture in the time of corona

De pandemie die de wereld tot stilstand bracht, heeft niet enkel de cultuursector aangemoedigd om hun missie te herbekijken en snel op zoek te gaan naar alternatieve manieren van kunstcreatie en consumptie. Maar heeft ook de essentiële noodzaak van cultuur en kunst voor het publiek onderstreept.

Het derde 'European Capital of Culture Forum' georganiseerd door 'Kaunas – Europese Culturele Hoofdstad 2022' zal plaatsvinden van 20 tot 22 mei 2020. Het Forum zal volledig online doorgaan en moet iedereen in de culturele sector uitnodigen tot discussie over de betekenis van cultuur. Zowel Europese kunstenaars, beleidsmakers als private- en publieke sectoren zijn uitgenodigd uit om visies uit te wisselen over de uitdagingen waarmee de culturele sector wordt geconfronteerd, maar ook over de veranderingen, innovaties onder de crisisomstandigheden en de toekomst van de cultuur in de post-pandemische wereld.

Het programma van het Forum zal bestaan uit presentaties van prominente culturele vertegenwoordigers. De deelnemers aan het Forum zullen worden uitgenodigd om zich bij de sprekers aan te sluiten tijdens vier virtuele discussiesessies en hen vragen te stellen.

20/05: 'The role of culture defeating the crisis'
21/05: In partnership met het Creative Europe Desk Lithuania, 'Local or international? Shifting priorities in public funding for culture'
22/05: 'Culture in the post-pandemic future. Retooling'

Alle discussies van het Forum zullen live worden uitgezonden. Het Forum zal in het Engels worden gehouden, met uitzondering van de sessie "Culture in the Measures of Management of the Economic Crisis", die in het Litouws zal worden gehouden.

https://forumas.kaunas2022.eu/en/