Eliet 0

Eliet Jetzer

What healthy lawn soil needs


ELIET JETZER® biedt een oplossing voor de problemen van de klimaatverandering voor tuin en park. Bij een JETZER behandeling worden JETZER PODSTM in de gazonbodem geïnjecteerd tot op een diepte van c.a. 20 cm. De kanaaltjes die zo ontstaan verhogen de infiltratie capaciteit van een gazon voor regenwater. De JETZER PODSTM zijn capsules opgevuld met granulaat volgens de behoefte van het gazon. Is dit granulaat bvb. super-absorberend polymeer, dan kan per m² gazon 10L regenwater in de gazonbodem worden opgeslagen als buffer voor droge periodes.

Company: Eliet nv

ELIET is Belgisch fabrikant van tuinmachines. Sinds haar ontstaan is dit familiebedrijf gespecialiseerd in een aantal nichesectoren : groenafvalverwerking (versnipperaars), verfijnde gazonverzorging (verticuteren, doorzaaien, zaaien, zodensteken, kantensnijden, beluchten, bemesten, topdressen) , daarnaast ook afvalruiming (blazers en zuigers) en sneeuwruimers. Dankzij creativiteit en innovatie is ELIET in de loop van 35 jaar uitgegroeid tot een referentiemerk binnen zijn markt. De machines worden wereldwijd verkocht in zo’n 37 landen. De gebruikers van de ELIET machines zijn tuinaannemers, openbare groendiensten en gepassioneerde particuliere tuinliefhebbers.

Senior Designer: Verhaert

Verhaert stimuleert ambitieuze ondernemers om te innoveren, met hun geïntegreerde focus op user-centered design als rode draad tussen technologie en business innovatie. Voor deze editie van 5x5 gaat ons DesignLab opnieuw met veel enthousiasme de uitdaging aan. Design en innovatie zijn onze passie, wat al geleid heeft tot enkele interessante en verfijnde designstrategieën, alsook tot succesvolle nieuwe producten en diensten. Samen innoveren blijft een boeiend en uitdagend avontuur, zowel voor de ondernemer als voor de ontwerper. We dromen graag, maar willen altijd eindigen met iets tastbaars, wat helemaal past in het 5x5 project.

Frederic geknield met schaduwen
David Pas Linked In